Interaktivni dodatki:






Datum: 18. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Boste danes popili skodelico ingverjevega čaja? Ne? Pa bi jo morali!

Preprost ingverjev čaj ne preseneča samo po enostavnosti, pač pa predvsem po zdravilnih učinkih.

Ingver je sestavina, ki jo uporabljamo pri kuhi, zanimiv okus daje smoothijem, celo v sladice ga lahko vtaknete, a najmočnejši v smislu zdravilnih učinkov je ingverjev preprosti čaj. Priprava je res preprosta.

Najprej zavrite vodo in šele potem dodajte na lističe narezan ingver (ingver v prahu ne pride v poštev). Računajte, da je za vsako skodelico potrebnih 3 do 5 lističev ingverja. Kuhajte 15 minut.

Nato odstavite in počakajte še dodatnih 15 minut, da se čaj ohladi. Na koncu dodajte sok limone in žličko medu po okusu. Ne sladkajte čaja z ničemer drugim.

In zakaj je dobro piti tak čaj?

1. Zmanjšuje bolečine v sklepih

Ingverjev čaj krepi kosti, sklepe in mišice. priporočamo ga ljudem z artritisom in protinom. Prav tako zmanjšuje tudi glavobole in migrene.

2. Lajša menstrualne probleme

Ženske, ki imajo pogost menstrualne težave, si lahko pomagajo s skodelico ali dvema čaja, pa bo bolečina izginila.

3. Krepi želodec

Ingver preprečuje vnetja in vsakršne tujke v organizmu. Ureja prebavo in pomirja želodec in črevesje. In še eno lastnost je treba omeniti: če vas zjutraj napade jutranja slabost, se boste slabega okusa rešili prav z ingverjevim čajem.

4. Krepi imunski sistem

Ingver deluje anti-mikrobno, antiseptično in tudi anti-oksidativno. Ker ingver pomaga pri razkroju toksinov, sam po sebi pa ima veliko vitaminov in mineralov, pomirja žice, blaži stres in krepi imunski sistem.

5. preprečuje okužbe dihal

S tem preprosti čajem se boste znebili bronhialnih okužb, gripe, prehladov, astme ... Preprečujete lahko tudi vnetja sinusov.

6. Uravnava holesterol in glukozo

V skodelici ingverjevega čaja je dovolj hranljivih strani, da boste lahko izboljšali prebavo (pomaga pri izločanju žolčnih kislin),

7. Pomaga pri hujšanju

Ljudje, ki so ob pomoči ingverjevega čaja uspeli enormno shujšati, so čez dan pili samo čaj in mlačno vodo. poleg tega prav ta napitek skrči želodec, zmanjša apetit in hujšali boste veliko lažje, kot doslej.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani