Interaktivni dodatki:






Datum: 29. JAN 23 - DOBRO JE VEDETI

5 bolezni, ki se skrivajo za mrzlimi prsti in jih morate poznati

Normalno je, da nas pozimi zebe v prste, če pa imate hladne tudi, ko ste na toplem, je dobro poznati nekaj simptomov.

Mrzli prsti niso kar tako. Pozorni moramo biti nanje. Če imate občutek mrazu tudi, ko držite v rokah toplo skodelico čaja, potem se za tem lahko skriva ena od naslednjih težav:

1. Raynaudov sindrom
To je stanje zoženega ožilja, ki lahko nastane zaradi mraza, ali pa zaradi čustvenega stresa. Sam po sebi ta sindrom ne povzroča večjih zdravstvenih težav in potem, ko si nadenete tople rokavice, bolečina običajno izgine, je pa vseeno dobo biti pozoren nanj. Če ob tem nastopi močna bolečina, je raynaudov sindrom lahko simptom kakšne druge avtoimunske bolezni ali notranjega vnetja. Priporočamo vam, da si ogledate prispevek Domače rešitve proti krčnim žilam.

2. Hipotiroidizem
Hipotiroidizem ali hipotiroza pomeni zmanjšano funkcijo ščitnice. Povzroči jo lahko nepravilna presnova, utrujenost, zaspanost, pogosto pa gre za endokrino motnjo, ko ščitnica ne proizvaja dovolj ščitničnega hormona. Kako enostavno preveriti delovanje ščitnice, si lahko preberete v prispevku Kaj nam žleza ščitnica pove o našem zdravju.

3. Anemija
Anemija povzroča veliko različnih težav, kot so utrujenost, glavobol, zasoplost, omotica. Pogosto je za to krivo tudi pomanjkanje železa, kar pomeni tudi pomanjkanje kisika. Manjko kisika je predvsem problematičen pri bolnikih z rakom, tumorji ... Priporočamo vam čebulni sok (Ko boste to prebrali, boste takoj poskusili čebulni sok).

4. Nizek krvni pritisk
Obstaja več načinov, kako dvigniti pritisk (kava, čaj, rdeče vino ...). A za nizek pritisk je lahko krivo tudi pomanjkanje vitaminov A in D. Priporočamo vam, da pojeste eno kumaro na dan (Zakaj bi morali vsak dan pojesti vsaj eno kumaro).

5. Kajenje
Nikotin povzroča krčenje žil in nastanek oblog v arterijah. To oslabi pretok krvi v rokah in nogah, rešitev pa je, da manj kadite.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani