Recept za lešnikovo mleko, ki ga lahko sami naredite
 | 
NASVET DNEVA: Sladica naj ne bo vsakodnevna razvada. Privoščite si jo le 1-krat na teden.



Interaktivni dodatki:






Datum: 4. JAN 18 - DOBRO JE VEDETI

Recept za lešnikovo mleko, ki ga lahko sami naredite

Lešniki spadajo med živila z visoko energijsko vrednostjo in številnimi sestavinami, ki so nujne za ohranitev zdravja

Lešnike srečamo v tortah, keksih, pecivu in čeprav se nam zdi, da jih pojemo veliko, bi jim vsaj v zimskem času morali posvetiti več pozornosti. Še posebej okusno je lešnikovo mleko, ki si ga lahko na preprost način pripravite sami doma.

Sestavine:

  • skodelica lešnikov
  • 4 skodelice vode
  • 5 razkoščičenih dateljnov
  • ščepec soli
  • malo vanilije za okus
Priprava:

Lešnike najprej grobo zmeljite, nato jim dodajte na drobno narezane dateljne. Vse skupaj prelijte z vodo in pustite stati čez noč.

Naslednji dan dodajte še sol in vanilijo. Vse skupaj dajte še enkrat v mešalnik in dobro premešajte, nato pa precedite skozi gazo (celotno maso dajte v gazo, jo zavijte in z nežnim gnetenjem iztisnite čim več tekočine). Mleko, ki ga ob tem dobite lahko hranite v hladilniku največ 4 dni.

Priporočamo vam, da popijete skodelico lešnikovega mleka vsak dan.

Preostanek lahko uporabite za kak smoothi ali pecivo.

Lešnikovo mleko je bogato z magnezijem, selenom, kalcijem, manganom, ima veliko vitamina E in tudi antioksidantov. Nima holesterola in ne sledov antibiotikov. Če v kozarec lešnikovega mleka primešate še nekaj žlic kakava, za gostejši okus lahko dodate tudi banano, boste dobili izredno okusno sladico kremastega okusa.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani