Hitri piškoti iz pomaranč
 | 
NASVET DNEVA: Pitje vode med obroki razredńći prebavne sokove. Raje popijete kozarec vina, ker s tem spodbudite prebavo.



Interaktivni dodatki:






Datum: 19. JAN 16 - RECEPTI

Hitri piškoti iz pomaranč

Razveselili se jih bodo predvsem otroci, ker presenečajo z domačin in prijetnim okusom

Preprost recept za domače piškote so zanimivi predvsem zaradi polnosti okusa, enostavnosti priprave, mehkobe in svežine, ki jo dajejo pomaranče.

Sestavine za testo:

  • 2 skodelici moke
  • 1 jajce
  • 50 gramov masla
  • 3 žlice kisle smetane
  • 80 gramov sladkorja
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
Priprava:

Zmešajte maslo s sladkorjem, dodajte kislo smetano, jajce, sodo sol in moko. Vse skupaj dobro premešajte, testo pa zavijte v folijo in ga dajte vsaj za pol ure v hladilnik.


Sestavine za nadev:
  • 1 pomaranča
  • 160 gramov sladkorja
  • 1 žlica jedilnega škroba
Priprava:

Če nimate jedilnega škroba, ga lahko nadomestite z gustinom ali gladko moko, najboljši pa je vanilijev puding.

Pomaranče najprej dobro operite. Za vsak slučaj jih za 10 minut potopite v kis in nato sperite s toplo vročo vodo, da odstranite vse pesticide iz lupine. Nato jih narežite na krhlje, odstranite koščice in jih skupaj z lupino dajte v mešalnik. Dodajte še sladkor in škrob, nato pa vse skupaj dobro zmešajte, da dobite gladek nadev.

Ohlajeno testo razvaljajte, premažite s pomarančnim nadevom in zvijte kot rulado. Narežite na približno 3 centimetre široke zavitke in jih položite na z maslom namaščen pladenj.

Pecite 15 do 20 minut pri 220 stopinjah Celzija.

Mehki pomarančni piškoti se odlično podajo h kavi ali vroči čokoladi.



Hitri piškoti iz pomaranč


Hitri piškoti iz pomaranč


Hitri piškoti iz pomaranč


Hitri piškoti iz pomaranč


Hitri piškoti iz pomaranč


Hitri piškoti iz pomaranč


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani