Interaktivni dodatki:






Datum: 25. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Hiter test, kako preveriti zdravje svojih notranjih organov

Če vas zanima zdravje pljuč, ledvic, črevesja, hormonov, metabolizma za test potrebujete le žlico, vrečko, močen vir svetlobe in 60 sekund časa.

Obstaja preprost način, kako izveste v kakšni kondiciji so vaši notranji organi. Zdravje dihal, črevesja, ledvic, zob (vključno s slabim zadahom), stabilnost hormonov in še česa se najbolj in najprej pozna na grlu. Test je seveda samo približen, a dovolj natančen, da iz njega izveste, ali je čas za obisk zdravnika.

Za test potrebujete kovinsko žlico, prozorno plastično vrečko in močen vir svetlobe. Močnejša bo svetloba, boljši bodo rezultati. kako poteka test?

Žlico obrnite navzdol in z njo nekajkrat postrgajte obloge iz zadnjega dela jezika. Poskusite zajeti čim bliže grlu.


Nato dajte žlico v plastično vrečko in jo dobro zavijte. Žlico za 60 sekund postavite pod luč. Močna svetloba namreč pomaga, da se bakterije hitreje razmnožijo in tako postanejo bolj vidne.

In kaj se vidi po eni minuti?

Žlico vzemite iz vrečke in bodite pozorni na dve stvari: na sledi na žlici in vonj. Pri zdravem človeku ni nikakršnih sledi, žlica ostane čista in je brez vonja.

Če v vonju začutite amoniak, potem lahko to kaže na težave z ledvicami, morda tudi sladkorno. Če ima sadni vonj, se za tem lahko skrivajo težave metabolizma ali ketoacidoza (diabetična ketoacidoza je predhodnica sladkorne).

Neprijeten vonj kaže tudi na težave z zobmi, vnetje dlesni in slab zadah. Pomembno je le, da veste, da neprijeten vonj ne pomeni vedno le bolezen notranjih organov, pač pa, da morate bolje skrbeti za zdravje ustne votline.

Kaj pa vidne sledi?

Če vzorec, ki ste ga dobili iz grla porjavi, potem je to znak težav s pljuči, ledvicami ali črevesjem.

Če ostane svetle barve, potem so lahko to hormoni ali zgolj težave z zobmi.

Pozorni bodite tudi na količino zajetega vzorca. Če v času testa precej naraste, potem naslednje dni bodite previdni, ker je to znak, da se telo bori z nezaželenimi bakterijami. Zelo pomembno je, da s primerno prehrano (zlasti veliko vitamina C - ne boste verjeli: največ vitamina C ima črni poper!) okrepite imunski sistem.

Žal pa največkrat ne boste opazili vidne razlike velikosti vzorca, kar večinoma pomeni, da bi morali poiskati močnejšo žarnico in žlico pridržati bliže izvoru svetlobe.

Ta test uporabite, ko se boste slabo počutili, da boste takoj vedeli, ali ste utrujeni, ali pa se vas res loteva kakšna bolezen.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani