Interaktivni dodatki:






Datum: 9. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Kako po naravni poti odstraniti bulice zamaščenih lojnic

Maščobne bulice, ki se pojavljajo pod kožo, pogosto zdravijo homeopati z zelišči, vitaminskimi spojinami in mazili.

Grudice maščob, ki se pojavljajo pod kožo, so lahko tudi maligne in nekatere izginejo same po sebi. V drugih primerih bulice ostajajo in motijo izgled. Vsekakor se izogibajte vroče vode, ki lahko te bulice poveča in poveča tudi število bakterij, ki lahko ob tem nastanejo, kar povzroči možnost okužb. Vsekakor se morate o tem pogovoriti z zdravnikom, nekaj malega pa lahko pripomorete tudi sami.

Pomaga, če uporabite antibakterijsko milo, ali pa si bulico namažete s čajevim oljem. Poleg tega samo zdrav in močen imunski sistem lahko pozdravi zamaščene lojnice, to pa se bo zgodilo, če boste jedli veliko sadja, ki je bogato z antioksidanti. V to skupino sodijo agrumi, polnozrnate jedi in zelenjava. Izogibajte se belih in rafiniranih jedi, še zlasti sladkorju. Preveč sladkorja namreč zmanjšuje moč imunskega sistema in povzroča notranja vnetja.

Prav tako morate prenehati piti gazirane brezalkoholne pijače, sladke sadne sokove in industrijsko procesirane hrane.

Na zamaščene lojnice vpliva tudi sedeče delo, pomanjkanje gibanja in nepravilni urnik prehrane. Če v službi veliko sedite, se je dobro vsako uro vstati za 5 minut in se sprehoditi vsaj do stranišča. Prav tako vam ni treba obiskovati fitnes centrov in vsak dan preteči 10 kilometrov. Za cilj si nastavite, da boste vsak dan naredili vsaj 10.000 korakov, kar je približno 3 kilometre sprehoda. Počasnega sprehoda, ker v primeru pretirane fizične obremenitve lahko pride do oksidativnega stresa, kar tudi povzroča nastanek cist.

Priporočamo vam tudi, da mesto z bulico vsak večer namažete z jabolčnim kisom, lahko pa žličko kisa tudi pojeste. Ima namreč močne protiglivične, protivirusne in antibakterijske lastnosti, poleg tega pa čisti arterije, odstranjuje ledvične kamne in drugo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani