Interaktivni dodatki:






Datum: 23. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet

Ko so delali poskuse na miših, so bili rezultati tako neverjetni, da so mnogi napovedovali novo ero farmacije. A žal več o začetnega navdušenja se ni zgodilo. Zakaj?

Leta 2005 je profesor Bharat Aggarwal iz onkološkega inštituta v Houstonu v ZDA objavil rezultate večletnih raziskav na miših. Uporabil je mešanico treh običajnih živil, ki jih imamo vsak dan na jedilniku, ker se je želel prepričati, ali imajo res boljši učinek od kemoterapije. Testiral je na tumorjih raka dojk, metastazah in drugih oblikah raka (vse to na miših), v vseh primerih pa so bili rezultati tako prepričljivi, da je Aggarwal v svojem poročilu napovedal novo generacijo farmacije. Metastaz in rakavih celic doslej tako temeljito še ni pozdravilo nobeno farmacevtsko zdravilo.

Najbolj neverjetno pri tem je, da odkritje Aggarwala sploh ni dvignilo veliko prahu, ni sprožilo domino efekta, da bi še drugi skušali ugotoviti v čem je skrivnost indijsko-mediteranske mešanice, in doslej še ni bilo narejene nobene resne študije na ljudeh, ki bi Aggarwalovo raziskavo ovrgla ali potrdila. Vse je potihnilo in ostalo na nivoju ljubiteljskih nutricistov, ki se vsake toliko spomnijo na ta recept. Dejstvo, da si lahko svoje proti raku pripravite kar sami doma in to iz razmeroma poceni sestavin, je za marsikoga nesprejemljivo.

Aggarwalov recept:

  • 1/4 žličke črnega popra
  • 1/2 žličke kurkume
  • 1/2 žličke kvalitetnega olivnega olja
Priprava:

Vse tri sestavine zmešajte (najbolje kar na žlici) in pojejte na tešče. Priporočamo, da pojeste eno žlico pred vsakim obrokom, lahko pa s to mešanico začinite tudi solate, zelenjavne, tudi mesne jedi.

Skrivnost te mešanice se namreč skriva v popru. Običajni črni poper za 2.000-krat poveča vpojnost kurkume v telo, vendar le, če je v kombinaciji z zdravimi maščobami iz olivnega olja.

Glede na to, da kurkuma preprečuje vnetja, olivno olje ureja prebavo, poper pa ima izredno veliko vitamina C, se splača kdaj pa kdaj tudi preventivno poskusiti to žličko zdravja.

In še droben namig: idealno bi bilo, če bi to mešanico še malo zagreli. Vsaj na 36 stopinj Celzija (nikakor pa ne več kot 42 stopinj), ker bi s tem pohitrili delovanje zdravilnih sestavin.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani