Interaktivni dodatki:






Datum: 7. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Namažite si kruh z medom in cimetom - preverite zakaj

Glede na učinke, bi lahko temu rekli tudi idealen zajtrk, če le uporabite polnozrnat kruh in neoporečni med

Četudi se pojavljajo dvomi v kvaliteto slovenskega medu, pa je med še naprej med bolj zdravimi pridelki narave. Če ga kombinirate s cimetom dobite izredno učinkovito sredstvo proti virusom, povišanem holesterolu in sladkorju v krvi. A to je samo vrh ledene gore.

Domač polnozrnat kruh vam bo dal energije, vlaknin in občutek sitosti. Če nanj namažete žlico medu v katero ste zmešali žličko zmletega cimeta, boste dobili najbolj smrtonosno orožje proti virusom. S samo eno rezino kruha na dan boste naredili več za svoje zdravje, kot s katerimkoli zdravilom.

Srčne bolezni
Ker ta kombinacija znižuje nivo holesterola v krvi, to blagodejno vpliva na ožilje in preprečuje srčne kapi.

Artritis
Pri rednem uživanju medu s cimetom (lahko ju tudi pomešate s skodelico vroče vode ali mleka) se zaradi boljše prekrvavitve izboljša tudi gibljivost sklepov, težave z artritisom pa lahko skoraj povsem izginejo.

Infekcija mehurja
Antibakterijske lastnosti cimeta in medu pomagajo telesu pri uničenju škodljivcev v telesu. Še posebej učinkovita je ta kombinacija pri preprečevanju infekcij notranjih organov.

Holesterol
Pojesti bi morali dve veliki žlici medu in tri žličke cimeta, pa vam bo holesterol v dveh urah padel za 10 odstotkov. Če boste čez dve uri postopek ponovili, lahko računate na še 10 odstotno znižanje.

Prehlad
V primeru prehlada, gripe, kroničnega kašlja in zamašenih sinusov pojejte kos kruha zjutraj, sredi dneva in zvečer. Tako si boste okrepili imunski sistem, omilili vnetja in uničili viruse.

Bolečine v želodcu
Če imate težave z bolečinami v želodcu, razjede, ali druge akutne težave, se lahko z rednim uživanjem medu in cimeta v celoti pozdravite.

Hujšanje
Če namesto večerje in vsaj pol ure pred spanjem pojeste kos kruha z medom in cimetom, lahko s tem tudi shujšate. Telo bo namreč porabilo več energije, kot jih ima rezina kuha, poleg tega pa bo med pomiril presnovo.

Zadah
In še na eno dobro lastnost ne smemo pozabiti. Če pojeste rezino kruha, ali pa med s cimetom pomešate s skodelico vroče vode, bo vaš zadah ostal svež čez cel dan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani