Interaktivni dodatki:






Datum: 8. JAN 16 - RECEPTI

Znate pripraviti vročo čokolado kot zdravilo

Ste vedeli, da so nekoč vročo čokolado uporabljali za zdravljenje jeter in želodca, potem pa so nanjo pozabili?

Vročo čokolado so že pred 2000 leti pripravljali Azteki. V Evropo so jo prinesli španski pomorščaki, vse do 19. stoletja pa so jo uporabljali kot zdravilo za zdravljenje bolezni jeter in želodca, a na voljo je bila samo bogatim. Do 16. stoletja je bila čokolada grenka in pikantna, šele po tem pa so začeli čokolado sladkati. Francozi so prvi ugotovili, da čokolada pomirja, blaži napade jeze in slabega razpoloženja.

Sodobne raziskave kažejo, da ima črna čokolada 6-krat več antioksidantov, kot zeleni čaj in 3-krat več, kot rdeče vino. Vroča čokolada zmanjša tveganje za bolezni srca, ima pozitiven učinek na ožilje, izboljšuje prekrvavitev.

Sestavine:

  • 30 gramov črne čokolade
  • 1 žlica kakava
  • 2 dcl mleka
  • žlica medu oziroma sladkorja
  • noževa konica soli
Priprava:

V majhni posodi na štedilniku zmešajte čokolado, kakav in 1 dcl mleka. Mešajte tako dolgo, da se čokolada stopi in dobite gladko zmes. Nato dodajte preostalo mleko in med mešanjem dodajte med oziroma sladkor. Ko zmes postane gosta, jo prelijte v kozarec.

Pijte toplo, še boljše pa je, če napitek okrasite še s stepeno smetano.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani