Interaktivni dodatki:






Datum: 15. MAR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Najzahtevnejše čiščenje organizma ali kako se znebiti težkih kovin

Že res, da je pozimi priporočljivo jesti ohrovt, zelje, brokoli, cvetačo in zelje, a ima to tudi stranske učinke.

Nedavno je molekularni biolog Ernie Hubbard po naključju odkril pri več bolnikih povečano količino talija in cezija v telesu. Ko je podrobneje analiziral hrano, ki so jo jedli bolniki, je prišel do zaskrbljujočih podatkov. V ohrovtu, zelju, brokoliju in cvetači je odkril povišane vrednosti niklja, svinca, kadmija, aluminija in arzena.

Razlog: zemlja.

Že Kitajci so ugotovili, da riž bolje raste v predelih visoke industrijske onesnaženosti, isto pa velja tudi za zeleno-listnato zelenjavo, ki jo uživamo v zimskih mesecih. Težke kovine v njih lahko povzročijo vrsto zapletov, ki niso običajni, najnevarnejše pa so kombinacije. Tako dobimo pri izredno majhnih količinah kadmija, svinca in talija kar 6-krat močnejši strup, kot če bi bili ti elementi samostojni.

Najbolj zahrbtna je zastrupitev s talijem, ki je brez okusa, vonja in je skoraj brezbarven. pogosto se uporablja v strupih za glodalce, pri ljudeh pa povzroča aritmijo srca, ali pa vsaj močno razbijanje, izpadanje las, težave s prebavo, slabost, nevrološke težave ...

Kako se znebiti težkih kovin iz organizma?

  • Klorofil
    Klorofil je poznan kot učinkovit čistilec težkih kovin iz telesa. Če že dolgo niste naredili očiščevalne diete, vam priporočamo, da vsak dan pojeste žličko zelenih alg.

  • Korenček, koprive in šipek
    Uporabite en srednje velik nariban korenček, 2 veliki žlici posušenih listov koprive v prahu in prav toliko šipka. Vse prelijte s 1/2 litra vode in postavite na štedilnik. Tik preden zvarek zavre, znižajte temperaturo in kuhajte še 10 minut. Nato vse skupaj odstavite in puste počivati vsaj 3 ure. Pijte 3- do 4-krat na dan pred obroki po 1 dcl, ki mu dodate že žličko medu.

  • Pesa, redkev in korenje
    Zmešajte enake količine treh naravnih sokov in sicer iz rdeče pese, črne redkve in korenja. To mešanico dajte za 3 ure v pečico segreto na 180 stopinj Celzija. Tisto, kar ostane, jejte po žlicah 3-krat na dan pred obroki.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani