Interaktivni dodatki:






Datum: 8. DEC 21 - ZDRAVJE, LEPOTA

Tudi mineralom je v dvoje lepše - naj bo to vaša današnja večerja

Če mislite, da so v napitku iz banan, kivija in hrena banane najpomembnejše, se motite. Zmagujeta kivi in hren.

Kivi je po svojih lastnostnih in veliki količini vitaminov že skoraj super živilo. Hren v tem primeru spodbudi prebavo, pospeši metabolizem, uravnava pritisk in čisti kri. Če k temu dodamo še banane, ki na račun kalija zagotavljajo dober spanec, dobimo pravi zaklad energije in hranljivih snovi.

Če je le mogoče, si naredite to mešanico zvečer (najbolje namesto večerje), pa se vam bo v nekaj dneh uredila prebava, pa tudi shujšali boste.

Sestavine:

  • 1 banana
  • 1 ali 2 zrela kivija
  • 1/2 cm naribanega hrena (lahko tudi več, če vas ne moti)
Priprava:

Za smoothije lahko uporabite tudi (preveč) zrele banane. Vse sestavine dajte v mešalnik in jih (zaradi hrena) mešajte pri najvišji hitrosti vsaj eno minuto. Po želji lahko dodate tudi malo vode, mleka ali jogurta, da boste napitek lažji za pitje.

Po želji lahko napitek sladkate z medom ali javorjevim sirupom, če pa nimate pri roki hrena, lahko dodate žličko kurkume.

Na koncu pa naj dodamo še, da je to recept, ki ga je prvi predstavil Jamie Oliver, v Angliji pa je postal velik hit. Predvsem zaradi pomoči pri hujšanju. Če večerjo nadomestite s kozarcem pikantnega kivi-bananinega napitka lahko v enem tednu shujšate tudi za 2 kilograma in več. Tisti, ki ste že kdaj poskušali resno shujšati, veste, kako težko je to.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani