Interaktivni dodatki:






Datum: 18. DEC 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Različna, pa vendar neverjetno močna

Sestavini, ki sta si tako različni, bi le redki zmešali med sabo, a ko boste izvedeli, kako koristna je ta kombinacija, jo boste takoj poskusili.

Špinača in banane so si tako različni - tako po vsebnosti mineralov, vitaminov, kot tudi vlaknin in maščob. A prav v tej različnosti je čar te kombinacije, ki vsebuje vse hranljive snovi, ki jih telo potrebuje čez dan. Če se vam ta kombinacija ne zdi privlačna in okusna, je to samo zato, ker je še niste poskusili.

Špinača je eden najboljših naravnih virov železa. V skodelici špinače ga je namreč 35 % dnevne potrebe po tem mineralu. Vendar pa to železo vam nič ne koristi, ker ga telo ne more absorbirati. Za to potrebuje vitamin C, ki ga najdemo v bananah in predstavlja 17 % dnevnih potreb.

Več železa v krvi izboljša prekrvavitev, bolje delajo ožilje in srce, najpomembneje pa je, da se z železom poveča tudi količina kisika v krvi. Za kisik pa je znano, da uničuje rakave celice, da je najpomembnejši element pri obnovi in, da le polno funkcionalno ožilje pomaga telesu premagovati bolezni.

Železo pa ni edina stvar zaradi katere se splača jesti to kombinacijo živil. Iz obeh dobite 29 % potrebne dnevne količine mangana, 14 % magnezija, 17 % kalija ... Kalij je v tej kombinaciji element, ki uravnava krvni tlak in krepi kosti.

18 % dnevnih vrednosti je vlaknin, ki vam bodo za naslednje 4 ure dale občutek sitosti, uredile prebavo, znižale holesterol in sladkor v krvi. Ali ste vedeli, da povprečen Evropejec na dan zaužije samo 11 gramov vlaknin, moral pa bi jih od 25 do 35 gramov? Že samo z enim kozarcem špinače in banan se lahko vaša prehranska slika bistveno izboljša.

Ta kombinacija ima tudi 31 % dnevne količine vitamina C, pa 58 % vitamina A in 182 % vitamina K. Vsi ti vitamini izboljšujejo vid, pospešujejo celjenje ran, preprečujejo krvne strdke, krepijo lase in ohranjajo kožo zdravo.

Kako pripraviti špinačno-bananin napitek?

Uporabite 2 banani in skodelico špinače. Idealno bi namreč bilo razmerje 1 : 2 za banane. Po okusu lahko to mešanico še malo razredčite z mlekom ali vodo, od sadja pa lahko dodate borovnice ali jagode, ki bosta skrili okus špinače, hkrati pa še obogatile napitek.

Če si boste to kombinacijo pripravili za zajtrk, boste imeli čez dan veliko energije.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani