Interaktivni dodatki:






Datum: 13. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj bi morali vsak dan piti limonado s kurkumo?

Kurkuma pomaga proti raku, krepi imunski sistem, zdravi depresijo in deluje protivnetno. Limonada le še potencira pozitivne lastnosti.

Kurkuma spada med super živila. Deluje protivnetno, anti-bakterijsko, anti-virusno, zaradi veliko antioksidantov zdravi raka ... S kurkumo zdravijo tudi depresijo, ker vsebuje veliko fluoksetina, ki ima podobne učinke kot prozac (prozac tabletam mnogi pravijo tudi tablete sreče).

Dr. Ajay Goel iz univerze Baylor iz ZDA zdravi glavobole prav s kurkumo, saj je prepričan, da so za mnoge glavobole kriva možganska vnetja, ki jih najbolje zdravi prav kurkuma. Kurkuma tudi stimulira nevrogenezo, željo po ugodju.

Ker pa nas kurkuma lahko obvaruje tudi pred sezonskimi boleznimi (prehladom, gripo, vnetji vseh vrst), vam ponujamo v pokušino preprost in okusen recept za limonado s kurkumo in z dodatkom vitamina C.

Sestavine:

  • 1/2 litra prekuhane hladne vode
  • 2 žlici kurkume
  • 4 žlice medu ali javorjevega sirupa
  • sok 1 limone
  • sok 1 pomaranče
Priprava:

Vse sestavine zmešajte in pijte počasi, po požirkih. Če uporabite med, morate mešati tako dolgo, da se med povsem raztopi. Namesto pomaranče lahko uporabite kivi, ki ima prav tako ogromno vitamina C, namesto prekuhane vode pa mineralno vodo. Seveda, če vas mehurčki ne motijo (dražijo grlo), boste dobili zanimiv in moderen napitek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani