Interaktivni dodatki:






Datum: 6. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki

Če vsaj malo cenite in skrbite za svoje zdravje, potem je dobro vsaj 3-krat na teden jesti hrano iz tega seznama

Statistika pravi, da si lahko z rednim uživanjem teh živil izboljšate zdravje za več kot 50 %. Zato bodite pozorni, da vam je nikdar ne zmanjka.

1. Olivno olje


Vsebuje veliko zdravih nenasičenih maščobnih kislin in kljub svoji kaloričnosti, spada olivno olje med najboljše naravne borce proti najtežjim boleznim.

2. Paradižnik


Večinoma se ob paradižniku spomnimo na solato, a še bolj zdrav je kuhan paradižnik, ker se med toplotnim procesom izloči likopen, ki spada med najučinkovitejše naravne antioksidante.

3. Sardele


Te majhne ribice veljajo za najbolj zdrav morski paket zdravja. Vsebujejo veliko zdravih beljakovin, vitaminov in mineralov ter predvsem omega-3 maščobnih kislin.

4. Korenček


Zdrav je surov, še bolj pa kuhan. Korenček ima veliko vitaminov A, K, C in še posebej veliko kalija. Korenček spada med najbolj zdravo domačo hrano.

5. Orehi


Orehi so staro ljudsko zdravilo uporabno za celo vrsto bolezni. So bogati z vitaminom E, minerali, omega-3 maščobnimi kislinami, lajšajo celo Alzheimerjevo bolezen ... Poleg tega pa so jedi iz orehov zelo okusne in aromatične.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani