Interaktivni dodatki:






Datum: 30. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Pozabljeno zdravilo: peteršiljev čaj

Ste vedeli, da so včasih peteršilj uporabljali v čaju, z njim pa so zdravili sladkorno, visok pritisk, slabokrvnost, ledvice, jetra, celo raka na črevesju ...

Peteršilj je bogat s folno kislino, vitamini A, C in E, ima veliko mineralov in številne prednosti za zdravje. Poreklo peteršilja je Bližnji vzhod, kjer so ga prvenstveno uporabljali za odvajanje in razstrupljanje telesa. Že v srednjem veku so vedeli, da po obilni, mastni in vina polni večerji morajo popiti skodelico peteršiljevega čaja, ker jih bo to očistilo, okrepilo imunski sistem, izboljšalo počutje in zdravje.

Peteršiljev čaj je dober za vse težave povezane z ledvicami, preprečuje absorpcijo soli v tkivo, ščiti jetra, varuje pred okužbami mehurja, preprečuje raka na debelem črevesu in zelo učinkovito čisti telo. S peteršiljevim čajem lahko zmanjšate nivo slabega holesterola, pomaga vam znižati visok pritisk, pomiri črevesje, izboljša prebavo in odpravlja napihnjenost. Ker je peteršilj tudi bogat z železom, se pitje čaja priporoča pri slabokrvnosti, med zelo koristnimi lastnostmi tega čaja pa je tudi, da odpravlja slab zadah.

Čaj iz peteršilja lahko naredite iz svežega ali posušenega. Vodo najprej zavrite, posodo odstavite in nato vanjo dajte peteršilj. Pustite stati 5 do 10 minut, nato pa dodajte še malo limoninega soka in po želji še žličko medu.

Priporočljivo je popiti največ dve skodelici na dan, pa še to dopoldan, ker boste pogosteje hodili na stranišče. Zato zvečer tak čaj ni priporočljivo piti, prav tako pa ga naj ne pijejo nosečnice.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani