Interaktivni dodatki:






Datum: 16. DEC 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako dobiti bitko z migreno?

Po neuradnih podatkih je v Sloveniji vsaj 5 % ljudi že kdaj imelo napad migrene. Glavobol spada v kategorijo najhujših bolečin.

Dejstvo je, da je bolečina, ki je bliže možganskim centrom za bolečino, močnejša. Zato sta zobobol in glavobol na samem vrhu lestvice bolečin. Če vas pred zoboboli lahko reši zobozdravnik, pa spopad z glavobolom ni tako enostaven. Raziskave namreč kažejo, da so migrene posledica več dejavnikov: utrujenosti, stresa, hormonskih sprememb in tudi kot posledica uživanja nekatere hrane (čokolade, arašidov).

Če vas močno boli glava, vas moti močna svetloba, hrup v okolici, močne vonjave, se vam zdi, da slabše vidite, na koncu pa je tudi slabost in bruhanje, potem imate skoraj zagotovo migrenski napad.

Da bi premagali nenaden napad migrene, lahko uporabite tudi spodnji napitek, ki si ga pripravite sami doma. Če pa vas bolečina ujame na poti, pa v trgovini poiščite ingverjevo pivo, ki ima podoben učinek.

Sestavine:

  • 1/2 litra vode
  • skodelica naribanega ingverja
  • 1 žlica medu
  • 1 žlička sode bikarbone
  • sok 2 limon
Priprava:

Vodo najprej zavrite in vanjo dajte nariban ingver. Nekoliko zmanjšamo ogenj, a vseeno je pomembno, da ingver v vodi vre približno 5 minut.

Nato posodo odstavite, počakajte nekaj minut in šele potem ingver precedite skozi bombažno krpo, da dobite čim več tekočine tudi iz ingverja. Tako precejeno tekočino dajte na hladno (lahko tudi hladilnik), da se ohladi na 20 do 22 stopinj Celzija. K ohlajenemu ingverjevem soku dodajte sodo bikarbono, sok limon in med po okusu (lahko tudi kako drugo sladilo). Dobro premešajte in pijte čez dan.

Z ingverjem si boste pozdravili kronična vnetja, bolečine v sklepih ter seveda migreno. Deluje tudi protivnetno in zmanjšuje zatekanja v možganih.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani