Interaktivni dodatki:






Datum: 16. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Riž in ajda za trdnejše zdravje

Čudežno sredstvo za hujšanje, izboljšanje zdravja in notranje čiščenje je rižev puding z dodatki

Ali veste, kako zdrav je rižev puding? Izredno učinkovito čisti črevesne stene, zmanjšuje vnetja, vsebuje veliko vitaminov (E, B, še zlasti B3), vsebuje veliko mineralov (fosfor, kalcij, železo, natrij, mangan), poleg tega pa je še zelo nasiten in zmanjšuje apetit. Rižev puding pa je poznan še po nečem: vsebuje namreč esencialne aminokisline, ki jih človeško telo ne more proizvesti, to pa so levcin, metionin in tritofan. Rižev puding blagodejno vpliva tudi na srce in ožilje ter pomaga pri čiščenju žil.

Priprava:

Riž dobro sperite, na koncu še s tekočo vodo, nato pa ga pustite čez noč namočenega v hladni vodi. Zjutraj riž sperite in ga dajte v posodo z 2 litra vode. Kuhajte ga na zmernem ognju vsaj uro in pol oziroma dokler ne začne razpadati. Med kuhanjem nenehno mešajte, posode pa ne pokrijte s pokrovko. Odvečna voda mora splahneti.

Ko zrnca začno razpadati, posodo odstavite in jo pustite stati še kakšne pol ure, nato vodo odcedite, riž pa zmešajte v mešalniku. Ko dobite gladko zmes lahko dodate še malo sladkorja in ščepec soli, kar bo dalo pudingu boljši okus, malo vode in vse skupaj še enkrat zavrite.

Nato riž odcedite in ga dajte za 2 uri v hladno vodo.

Tako pripravljena riževa zrnca spet precedite in jih razprostrite po pekaču. Pekač dajte v pečico ogreto na najnižjo temperaturo, da se riž posuši. Nikar ne bodite neučakani, ker boste posušen riž zmleli v domačo, naravno in zdravo riževo moko.

Do tu je samo predpriprava, bistvo tega recepta sledi.

Če želite poskrbeti za svoje zdravje in od znotraj očistiti telo, potem si približno 20 minut pred prvim obrokom pripravite naslednji napitek:

V kozarec mleka (ni nujno, da je kravje, lahko je tudi kokosovo ali mandljevo) dajte žlico riževe moke in žlico sveže zmletih ajdovih zrnc. Dodajte še ščepec cimeta in žličko medu po okusu. Vse skupaj dobro premešajte in popijte.

Če boste to pili vsako jutro, bodo prvi rezultati vidni že po nekaj dneh, boljšo prebavo pa boste dobili takoj. Po tednu dni bo vaše zdravje zagotovo boljše, največja razlika pa bo vidna na koži. Zaradi boljše prebave in boljše prekrvavitve, bo vaša koža elastičnejša in lepše barve.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani