Interaktivni dodatki:






Datum: 2. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

Zdravju koristen bučni pire

Bučni pire je odlična osnova za preproste in zdrave jedi - primere je tako za zajtrk, kot tudi večerjo

Buče so izjemno zdrave in dragocene. Predvsem zaradi svojih prehranskih lastnosti, kar jih uvršča na sam vrhu jesenskih plodov. V 150 gramih buče je 200 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina A, ki je pomemben za boljši vid, preprečuje vnetja in krepi imunski sistem. Ker imajo buče ogromno omega-3 maščobnih kislin, beljakovin in cinka, izboljšujejo razpoloženje in krepijo zdravje, kot le redko kateri jesenski pridelek. Če pa k bučnemu pireju dodate še žličko ali dve začimb, boste dobili polnovreden obrok, ki lahko nadomesti zajtrk ali večerjo.

Kako narediti bučni pire?

Bučni pire je osnova za eksperimentiranje. Vanj lahko zmešate karkoli. Če boste mešali zdrave komponente, bo tudi jed zdrave.

Pire naredite tako, da bučo olupite, narežete na večje kocke, zalijte z vodo in jo skuhajte. Ko postane buča dovolj mehka, jo precedite in spasirajte v pire. Zraven lahko dodate naslednje začimbe:

Cimet: Ta kombinacija pomaga uravnotežiti količino sladkorja v krvi, pomaga zmanjšati negativne simptome pred menstruacijo, ureja delovanje hormonov, poleg tega pa je cimet-bučni pire okusna osnova za sladice. V eno skodelico buče zmešajte eno žlico cimeta.

Muškatni orešček: Ta kombinacija spodbuja delovanje jeter in ledvic, pomaga pri spanju in uravnava procese v telesu. Zato je tak pire dober nadomestek večerje, ki pa mu lahko dodate še skodelico toplega mandljevega mleka ali zeliščnega čaja. Muškatni orešček tudi razstruplja in čisti telo.

Ingver: Ingver je odličen borec proti gripi, spodbuja imunski sistem in deluje protivnetno. Prav tako spodbuja znojenje, učinkovito čisti telo in uravnava prebavo. Kombinacija buče in ingverja je zelo dobra pri zaščiti pred virozami.

Klinčki: So naraven antiseptik, ta kombinacija pa je še posebej učinkovita pri premagovanju bakterij v ustnih, ki povzročajo slab zadah. Delujejo tudi kot afrodiziak, izboljšujejo prekrvavitev in so naravno sredstvo za zdravljenje erektilne disfunkcije (včasih so temu rekli impotenca).



Zdravju koristen bučni pire
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
gripa
 
jetra
 
ledvice
 
prekrvavitev
 
viroze
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani