Interaktivni dodatki:






Datum: 7. NOV 15 - ZANIMIVOSTI

Ebola premagana, mediji pa so to spregledali

Zadnje poročilo svetovne zdravstvene organizacije WHO ni vsebovalo samo posodobljenega seznama rakotvornih živil - vmes je bilo nekaj pomembnih informacij o eboli ...

Ko so maja 2014 iz Sierra Leone sporočili, da so odkrili bolnika okuženega z nevarnim virusom ebole, je po celem svetu zavladala panika. Ebola spada namreč med najbolj smrtonosne laboratorijske viruse in je nevarnejši od aidsa, prašičje in ptičje gripe ter drugih bolezni. Med tem, ko za slednje še ni učinkovitih zdravil, pa zadnje poročilo WHO ugotavlja, da je ebola premagana.

Od lanskega maja je za ebolo v Sierri Leone umrlo 8704 ljudi, med katerimi je več kot 200 zdravstvenih delavcev. Septembra so ebolo razglasili za premagano v Liberiji, že 42 dni ni novega primera v Sierri Leone, nekaj bolnikov je le še v Gvineji.

Ob tem se porajata dve vprašanji. Ali je zdravstvo v Sierra Leone dovolj razvito, da zazna vse okužbe? Še pomembnejše vprašanje pa je: kako je obubožanim afriškim državam uspelo premagati najbolj smrtonosen virus?

Predvsem slednje vprašanje odpira več novih vprašanj, kot je mogočih odgovorov. Dejstvo je, da se je v letu in pol farmacevtska industrija izkazala in očitno našla način, kako zajeziti epidemijo.

In če so lahko premagali najstrašnejšega med strašnimi, zakaj se svet še naprej sooča z boleznimi, kot so gripa in rak?!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
ebola
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani