Interaktivni dodatki:






Datum: 20. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Vitaminska bomba iz pomaranče in ingverja

Iz pomaranče in ingverja lahko naredite učinkovito orožje proti mrazu. Napitek uravnava prebavo in varuje pred gripo in prehladi.

Pomaranče so bogat vir vitamina C, ki je najpomembnejši vitamin v mrzlih dneh. Ingver uravnava prebavo in poveča absorpcijo vitaminov v telo. Kombinacija pomaranče in ingverja namreč poveča vpojnost vitaminov tudi za 80 odstotkov.

Vitamin C je samo eden od vitaminov, ki jih imajo pomaranče. Vsebujejo tudi veliko mineralov in vlaknin, pomembno pa je vedeti, da imajo tudi vitamini svoj rok obstojnosti. Pri sveže stisnjenem soku iz pomaranč velja preprosto pravilo, da se vsako minuto zmanjša količina vitaminov za 1 %. Zato je pomembno, da je sok res svež.

Če pa želite iz pomaranč in ingverja narediti pravo vitaminsko bombo, potrebujete tudi zdrave maščobe. Sestavine za zdrav napitek so:

  • 2 olupljeni pomaranči
  • 1 do 2 centimetra sveže naribanega ingverja
  • 1/4 avokada
  • 3 listi zelene solate
  • 1 dcl mandljevega mleka
Priprava:

Vse sestavine dajte v mešalnik in dobro premešajte. Popijte takoj in po tem vsaj 20 minut ne jejte ničesar drugega. S tem napitkom bo telo dobilo vso potrebno energijo in hranljive snovi za cel dan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani