Interaktivni dodatki:






Datum: 27. OKT 15 - RECEPTI

Neustavljivo dobra jesenska buča

Recept za bučo polnjeno z jajčno kremo je še vsakega prevzel, ki jo je poskusil.

Gotovo se boste strinjali da so najboljši jesenski recepti tisti z bučami. Buče so namreč tako vsestransko uporabne, da nas vedno znova presenetijo. Poleg tega so še izredno zdravilne. Imajo namreč diuretske učinke (pospešeno izločanje urina). Pomagajo ljudem s težavami s protinom, blažijo vnetja ledvic, revmatizem, vnetje sečnega mehurja in celo pri sladkorni bolezni so se izkazale, kot zelo učinkovite. Buče tudi pomlajujejo, pomirjajo, blažijo vnetja črevesja, krepijo dlesni ... Buče so izjemna živila tako za starejše, kot otroke. Če znate buče pripraviti na atraktiven način, bo obrok zabaven za vso družino.

Sestavine:

  • ena buča teže približno 1 kilogram
  • 4 jajca
  • 2 vanili praška
  • 1/2 litra mleka
  • 4 žlice sladkorja + 3 žlice sladkorja za karamelo
  • 2 žlici moke
Priprava:

Strite jajca, dodajte sladkor in dobro stepite, da dobite penasto kremo. Nato dodajte še mleko in vanilijo ter dobro premešajte.

3 žlice sladkorja segrejte na štedilniku in naredite karamelo.

Buči odrežite vrh, ki bo služil kot pokrov. Nato izdolbite bučo, vendar zgolj toliko, da bo dovolj prostora za jajčno kremo. Notranjost buče potresite z moko in jo nato stresite ven, da se stene buče dobro osušijo. V izdolbino vlijte najprej karamelo, da pokrije dno izdolbine, nato pa v bučo vlijte še jajčno kremo. Bučo pokrijte s pokrovom in jo postavite v pekač v katerega nalijete za prst vode. Pečico segrejte na 160 do 170 stopinj Celzija, pecite pa 2 uri. Pazite, da voda ne povre. Občasno lahko zmanjšate temperaturo ali odprete pečico, po potrebi pa dolijte vodo.

Ko je buča pečena, jo odstranite iz vode in počakajte pol ure, da se ohladi.



Neustavljivo dobra jesenska buča


Neustavljivo dobra jesenska buča


Neustavljivo dobra jesenska buča
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani