Interaktivni dodatki:






Datum: 24. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Presenetljivo veliko zdravja skritega v orehovih luščinah

Orehove luščine vsebujejo veliko hranljivih snovi, še posebej joda. Zato je seznam bolezni, ki jih lahko zdravimo, presenetljiv.

Čaj iz orehovih luščin se uporablja za zdravljenje artritisa, hipertenzije (visok pritisk), sladkorne, bolezni prebavnega trakta, išiasa, driske, največjo moč pa ima pri zdravljenju in uravnavanju delovanja ščitnice. "Smeti", ki nastanejo ob luščenju orehov, namreč vsebujejo izredno veliko joda, zato je škoda, če bi tako koristne snovi metali proč.

Motnje v delovanju ščitnice postajajo izredno pogoste. Nekateri celo govorijo o pravi epidemiji. Do tega večinoma pride zaradi pomanjkanja joda, razne jodirane soli pa v telesu naredijo več škode, kot koristi. Neuradno naj bi imelo v Sloveniji 200 do 300 tisoč ljudi občasne težave s ščitnico, kar se vse pogosteje razvije v raka s tragičnim koncem. Ščitnica med drugim proizvaja tako imenovani ščitnični hormon, ki med drugim ureja tudi temperaturo vašega telesa, metabolizem in bitje srca. Če ščitnica dela slabo, ni dobro za telo. Če dela preveč, tudi ne. Ščitničin hormon deluje tako na možgane, kot tudi črevesje. Težko bi našli kaj bolj pomembnega.

Kako pripraviti čaj iz orehovih luščin?

Orehove luščine so trde olesenele stene, ki v lupini držijo jedrce. Ko se vam jih nabere za pol skodelice, lahko iz njih naredite 2 litra čaja.

Vodo najprej zavrite, potem dodajte luščine in pustite še 10 minut, da vse skupaj počasi vre. Čaj pustite stati pol ure, da se ohladi, potem pa ga precedite in shranite na temno mesto. Spijte 3 skodelice tega čaja na dan. Najboljši je brez dodatkov, če pa vam okus ni všeč, lahko dodate žlico medu ali domače marmelade (brez sladkorja, seveda).

Pijte vsaj en teden, priporočljivo pa je, da to počnete preventivno, ker vam med drugim pomaga tudi krepiti imunski sistem.



Presenetljivo veliko zdravja skritega v orehovih luščinah
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
jod
 
ščitnica
 
sladkorna
 
visok pritisk
 
metabolizem
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani