Kako sami doma naredite sir Philadelphia?
 | 
NASVET DNEVA: Če jajca namažete z rastlinskim oljem, jih boste v hladilniku lahko imeli teden dlje.



Interaktivni dodatki:






Datum: 12. OKT 18 - DOBRO JE VEDETI

Kako sami doma naredite sir Philadelphia?

Preprost kremast sir, ki jedem izboljša okus in je hkrati še zdrav in enostaven za pripravo. Domač je veliko boljši od kupljenega.

Ameriško mesto Philadelphia je postalo znano po filmu iz leta 1993, v resnici pa je svetovno slavo doseglo z dvema kulinaričnima specialitetama. Posebnost mesta so namreč mehke preste in svež kremni sir Philadelphia.

Philadelphio so prvi pričeli uporabljati italijanski prisljenci, leta 1930 pa sta brata Olivieri, ulična prodajalca hot-dogov, prva začela ponujati še govedino na žaru, ki sta ji dodala svež sir in veliko zelenjave.

Do danes je nastala množica sirov z različnimi dodatki in različnimi načini uporabe. Tokrat vam ponujamo preprost in hiter recept.

Sestavine:

  • 1 liter mleka
  • 1/2 litra jogurta
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • sok pol limone
Priprava:

Mleko posolite in ga postavite na štedilnik na srednje močen ogenj. Meh kuhanjem nenehno mešajmo.

Ko mleko zavre, dodajte jogurt in odstavite s štedilnika. Ko se mešanica ohladi, jo precedite skozi gazo. Pravzaprav pustite 15 do 20 minut v gazi, da odteče odvečna voda.

Nato dodajte surovo jajce in sok limone.

Vse skupaj dobro premešajte, hranite pa lahko več dni v hladilniku.

Sir Philadelphia lahko uporabite pri palačinkah, tortah in drugih slaščicah, zelo okusen je tudi kot namaz na kruh, ki ga potresete s svežo zelenjavo. Philadelphia popestri okus testeninam, solatam, dodate ga lahko tudi h krompirju, mesu pečenemu na žaru in celo k morskim sadežem.

Philadelphia je svetovno slavo doživela po letu 1970, ko so jo začeli distribuirati po celem svetu.

Še to: najstarejši recept za svež kremast sir je nastal leta 1583 v Angliji, leta 1651 pa še v Franciji.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani