Interaktivni dodatki:






Datum: 15. DEC 16 - RECEPTI

Domači mlečni bomboni brez trans maščob

Otroci imajo radi sladko in tega jim ne moremo prepovedati. Zato je veliko bolje, če jedo domače bombone, ker potem vsaj veste, kaj jedo.

Že res, da je sladkor škodljiv, a kaj, ko se mu mnogi ne morejo upreti. Problem kupljenih bombonov je, da vsebujejo veliko ojačevalcev, zgoščevalcev in barvil, ki niso vsi najbolj zdravi. Poleg tega veliko kupljenih sladkarij vsebuje škodljive trans maščobne kisline, ki imajo dokazano rakotvorne učinke, povzročajo krčenje možganov, kar je močno povezano z Alzheimerjevo boleznijo. Če torej želite svojim otrokom samo najbolje, jim boste sami pripravili domače bombone. Še posebej, ker so preprosti in hitro narejeni.

Sestavine:

  • 1 dcl polnomastnega mleka
  • 200 gramov sladkorja (priporočamo rjavi sladkor)
Priprava:

V posodo zmešajte mleko in sladkor in kuhajte približno 10 minut oziroma tako dolgo, da zmes porjavi (sladkor karamelizira). Zelo pomembno je, da ves čas mešate z leseno žlico. Nato zmes vlijte v silikonske modelčke in počakajte, da se strdi.

Seveda lahko domače bombone obogatite tudi z aromo. Zelo dobre naravne okuse boste dobili, če dodate vanilijo, cimet, lahko tudi žajbelj ali čaj. Pri žajblju je pomembno, da skuhate najprej žejbelj in mleko, nato liste žajblja odstranite in šele nato dodate sladkor.

Seveda lahko eksperimentirate še z drugimi sestavinami.



Domači mlečni bomboni brez trans maščob
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani