Interaktivni dodatki:






Datum: 9. OKT 21 - DOBRO JE VEDETI

Ste vedeli, za kaj so dobri krompirjevi olupki?

Predstavljamo vam 4 nasvete, kaj narediti s krompirjevimi olupki in kako poskrbeti za svoje zdravje.

1. Hipertenzija
Visok pritisk je zelo pogosta težava, ki se je mnogi niti zavedajo ne. Če se vam je nabralo nekaj krompirjevih olupkov, jih zalijte s toliko vode, da so vsi olupki pod vodo. Pustite jih vreti 10 minut. Nato posodo odstavite in pustite, da se ohladi. Nato vse skupaj prelijte v mešalnik in dobro premešajte, da boste dobili gosto snov. Tak sok precedite in pijte 3- do 4-krat na dan pred obroki in sicer nič več kot 3 do 4 žlice.

2. Hemeroidi
Potrebujete večjo posodo in večjo količino olupkov. Čezenj prelijte 3 do 5 litrov vode. Dajte na štedilnik, voda pa naj vre 10 minut. Tako vodo prelijte v banjo in si pripravite vročo kopel. Pomembno je, da sedite v čim bolj vroči vodi 15 do 20 minut.

3. Bronhitis
Nekaj koščkov krompirjevih lupin zalijte z vodo in pustite vreti 10 do 15 minut. Tako lupine položite na gazo in uporabite kot obkladek na prsih. Najbolje je, če imate tak obkladek čez noč, vsekakor pa ne manj kot nekaj ur.

4. Bradavice
Tudi bradavic in fibronov se lahko znebite s krompirjevimi olupki. Pravzaprav ne ravno z olupki, pač pa z zelenimi deli krompirja, ki jih moramo odrezati proč, ker so strupeni. V primerih, kot je boj z bradavicami, pa pride prav, saj imajo zeleni deli krompirja zelo močan protivirusne, protibakterijske, protiparazitske in protiglivične lastnosti. Kos zelenega krompirja pritisnite na mesto bradavice oziroma fibrona in pustite čez noč

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani