Sladoled za močnejši imunski sistem

Interaktivni dodatki:


(Sarah Leeregistered)



Datum: 26. OKT 17 - ZDRAVJE, LEPOTA

Sladoled za močnejši imunski sistem

Se spomnite, da so v starih časih zdravili prehlade s sladoledom? Skrivnost je v vitaminih, ki jih lahko ima sladoled.

Že babice so nas učile, da lahko s sladoledom tudi zdravimo. Znano je namreč, da je vitamin C pri visokih temperaturah neobstojen, zato je sladoled edina logična izbira. Vendar to ne velja za katerikoli sladoled, pač pa morate biti predvsem pozorni na sestavine. Tokratni recept za sladoled-zdravilo ima močne protivnetne lastnosti, veliko vitamina C, preprečuje vrenje hrane v želodcu, preprečuje zastrupitve s težkimi kovinami in je še posebej učinkovit pri gastritisu, kolitisu in razjedah v želodcu.

Sestavine:

  • 1 kozarec sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • sok pol limone
  • 1/3 skodelice rjavega sladkorja
  • žlica medu
  • 1 žlica ingverja
  • ščepec paprike v prahu ali feferona
  • 1 žlica viskija
  • 1 žlica pektina
Priprava:

Vse sestavine razen pektina, viskija in paprike v prahu dobro zmešajte in postavite na štedilnik. Ko zave dodajte še preostale sestavine in kuhajte približno minuto. Nato mešanico odstavite in počakajte da se malenkost ohladi. Prelijte v modelčke za sladoled ali ledene kocke in postavite v hladilnik.

Taka ledena sladica vam bo dala energije, hkrati pa okrepila vaš imunski sistem.

Še informacija o pektinu. To je tista snov, ki poskrbi, da se marmelada lepo zgosti. Vse sadne vrste pektina nosijo oznako E440, ki spada med neškodljive dodatke. Znano je, da pektin spodbuja črevesno peristatiko, igra pomembno vlogo pri razgradnji ogljikovih hidratov, krepi stene žil, jih naredi bolj elastične in niža nivo holsterola v krvi. Za pektin pravijo, da je najbolj nežna metoda razstrupljanja telesa.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.






Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani