Krompir z gorčico



Interaktivni dodatki:






Datum: 7. SEP 15 - RECEPTI

Krompir z gorčico

Krompir z gorčico ni navaden pečen krompir, kar boste ugotovili, ko ga boste prvič poskusili

Gorčica je najstarejša začimba, kar jo poznamo, so jo pa Grki že v 4. stoletju pred našim štetjem uporabljali kot zdravilo in ne kot začimbo. Dolga stoletja sta bila hren in gorčica edini ostri začimbi, veliko kasneje pa sta v naše kraje prišla še čili in poper.

Danes poznamo več kot 100 vrst gorčice, ki se med sabo v osnovi razlikujejo med deležem belih in črnih semen, pomembno je tudi, kako fino so semena zmleta, štejejo pa tudi razni bolj ali manj zdravi dodatki. Za gorčico velja, da je v 100 gramih kar 75 % dnevne potrebe po natriju.

Sestavine za pripravo krompirja z gorčico:

  • krompir
  • gorčica
  • začimbe (sol, poper, priporočamo še žafran, peteršilj in česen)
  • olivno olje za pečenje
Priprava:

Krompir olupite, operite in ga čim bolj osušite. Narežite ga na podolgovate krhlje in jih namažite z gorčico. Začinite po okusu, če je le mogoče čezenj potresite še na drobne koščke sesekljan svež peteršilj in vse skupaj zalijte z olivnim oljem. Pecite 40 do 45 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Takšen krompir lahko postrežete kot samostojno jed, ali pa dodatek k mesnim jedem in solatam.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani