Interaktivni dodatki:






Datum: 30. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Proti otrdelim arterijam in za zdrava jetra

Nemški ljudski zdravilci že stoletja uporabljajo preprost zvarek iz samo treh sestavin, velja pa za najbolj univerzalno naravno zdravilo.

Zvarek, ki vam ga tokrat prestavljamo, je iz limone, ingverja in česna. Ta kombinacija zelo pozitivno vpliva na splošno zdravje, najpomembnejši pa je njen vpliv na otrdelost arterij, znižuje holesterol v krvi, zelo učinkovit pa je pri zdravljenju prehlada. Prav tako odpravlja utrujenost in preprečuje nalezljive bolezni, zato ga priporočamo tudi za otroke v vrtcih, ker se tovrstne bolezni hitreje širijo. In še na en vpliv ne smemo pozabiti: napitek zelo učinkovito čisti jetra in s tem tudi celotno telo.

Sestavine:

  • 4 veliki stroki česna
  • 4 cele limone
  • 1 majhna korenina ingverja
  • 2 litra prekuhane vode
Priprava:

Limone dobro umijte in jih narežite na majhne koščke. Isto naredite tudi s česnom, ingver pa naribajte. Vse skupaj zmešajte in prelijte z 2 litra vode. Postavite na štedilnik in segrevajte tik do vrelišča. Med tem vseskozi mešajte, pazite pa, da vam mešanica ne zavre.

Posodo pred vretjem odstavite in počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa precedite v stekleno posodo ali steklenico.

Ta napitek pijte na tešče ali pol ure pred obrokom. Naj vas ne skrbi vonj česna, ker ga limona nevtralizira.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani