Interaktivni dodatki:






Datum: 25. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi, če pijete paradižnikov sok za zajtrk?

Tako kot zajtrkujete, tako se nadaljuje dan, poleg tega pa je od tega v veliki meri odvisno vaše zdravje in počutje

Nasvetov za zdrav napitek pred zajtrkom je veliko. Med najbolj zdravilnimi in priljubljenimi je žlička olivnega olja zmešana s sokom pol limone. Vendar pa vam tokrat predstavljamo še eno kombinacijo, ki je prav tako zdrava in daje energijo za cel dan.

Paradižnikov sok je poln mineralov in vitaminov, ima močne antioksidativne in čistilne lastnosti, 100 gramov ima samo 146 J (35 kalorij), deluje pa kot posrednik pri odstranjevanju strupov iz telesa. Paradižnik preprečuje vnetja, ima nizko kalorično vrednost in je odličen diuretik (sredstvo, ki pospešuje izločanje urina). Še eno lastnost moramo omeniti: naravno stisnjen paradižnikov sok aktivno topi maščobne obloge.

Zaradi naštetih lastnosti pa samo paradižnikov sok za zajtrk ni dovolj. Vsaj 20 minut po soku je priporočljivo pojesti zajtrk bogat z vlakninami in beljakovinami. Priporočamo ovseno kašo, jajca in veliko sadja (zelena jabolka so idealna izbira).

Paradižnikov sok je tudi odvajalo. Znižuje holesterol in krepi srčno mišico. Zaradi mineralov in encimov izboljšuje prekrvavitev in preprečuje nastanek strdkov v telesu.

Če boste sok redno pili, boste že po enem tednu na tehtnici opazili razliko, pitje na dolgi rok pa bo ohranilo vaše zdravje v dobri kondiciji.

Kako pripraviti paradižnikov sok?

Priporočamo vam, da dan začnete z 200 grami paradižnika, ki mu v mešalnik dodate začimbe (sol, poper - bodite pogumni in uporabite veliko popra; timijan, lahko tudi posušen peteršilj ...), po želji pa lahko tudi žličko olivnega olja. Če želite sok narediti še bolj zdrav, vrzite zraven tudi strok česna.

Tak sok lahko imate brez skrbi v hladilniku nekaj dni, pomembno je le, da je posoda dobro zaprta in, da ga ne shranjujete v kovinski posodi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani