Interaktivni dodatki:






Datum: 27. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Hrana proti krčnim žilam

Če cel dan presedite in ponoči ne morete spati zaradi krčev v nogah, tega nikar ne zanemarite - to so lahko prvi simptomi težav z žilami.

Proti krčnim žilam se lahko borite na več načinov, najpomembneje pa je, da ukrepate dovolj zgodaj. Pomaga masaža, telesna aktivnost in seveda tudi hrana. Predstavljamo vam nekaj živil, ki čistijo kri in preprečujejo nastanek krčnih žil.

1. Borovnice


Sodijo med najbolj zdravo sadje na svetu, vsebujejo veliko antioksidantov in naravnih pigmentov, ki nevtralizirajo učinke prostih radikalov. Snovi v borovnicah obnavljajo ožilje, izboljšujejo zdravje srca, vitamin E in kolagen pa povečujeta elastičnost žil.

2. Vodna kreša


Vodno krešo so poznali že v antiki. Hipokrat jo je imenoval "sredstvo za boj proti drogam" z njo pa je uravnaval krvni pritisk, ker je bogata z vitamini in minerali krepi srčno-žilni sistem, njen intenziven, rahlo pekoč okus pa se odlično poda k drugim jedem. Vodna kreša je med najbolj učinkovitimi v boju proti krčnim žilam.

3. Avokado


Avokado preprečuje nastanek lezij v venah, varuje arterije in vene pred poškodbami in preprečuje oksidativni stres. Avokado je nevtralnega okusa, zato ga lahko kombinirate s skoraj vsako jedjo.

4. Ingver


V zdravstvu se uporablja več tisoč let, preprečuje nastanek krvnih strdkov in ima pozitiven učinek na krvni obtok. Poleg tega ima odlične protivnetne lastnosti, med drugim pa zelo učinkovito preprečuje krčne žile.

5. Pesa


Rdeča pesa čisti kri in izboljšuje prekrvavitev. Naravni pigment v pesi krepi in obnavlja stene žil.

6. Šparglji


Čeprav je sezona svežih špargljev zelo kratka (od maja do junija) pa imajo šparglji toliko zdravilnih lastnosti, da bi jih morali imeti pogosteje na jedilniku. Preprečujejo predvsem pokanje kapilar, krvavitve, krepijo pa ožilje, srce.

7. Ajda


Nekateri verjamejo, da so bile pred stoletji bolezni ožilja redke prav zaradi ajde. Ajda je eden najboljših naravnih virov rutina, to je snov, ki zdravi celoten srčno-žilni sistem. Najbolje je, če si za zajtrk omislite ajdove kosmiče in pogosteje uporabljate ajdovo moko.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani