Poletna jabolčna pita
 | 
NASVET DNEVA: Limone stimulirajo proizvodnjo encimov v jetrih. Temu pravimo, da razstrupljajo jetra.



Interaktivni dodatki:






Datum: 9. AVG 15 - RECEPTI

Poletna jabolčna pita

Zdaj je pravi čas, kako porabiti kisla jabolka. Lahko jih uporabiti za pito, ki ji bodo jabolka dala svežino in prijeten okus.

Sestavine za krhko testo:

  • 350 gramov moke
  • pecilni prašek
  • 100 gramov sladkorja v prahu
  • sesekljana limonina lupina
  • vanili sladkor
  • 120 gramov masla
  • 1 rumenjak
  • 1 celo jajce
  • 3 žlice sladke smetane
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica ruma.
Sestavine za nadev:
  • 1 kg kislih jabolk
  • 50 gramov sladkorja
  • 2 žlici drobtin
  • 50 gramov masla
  • 1 vanili sladkor
  • limoninega soka
  • cimet
Priprava:

Iz gornjih sestavin za zgnetemo testo in ga pustimo počivati na hladnem vsaj eno uro. Med tem pripravimo nadev.

V posodi stopimo maslo, dodamo drobtine in malo popražimo. Nato dodamo naribana jabolka, vanili sladkor, limonin sok ter sladkor. Vse skupaj pražimo nekaj minut, nato odstavimo, da se nadev ohladi. Na koncu dodamo še cimet po okusu.

Testo, ki je med tem počivalo, razvaljamo in ga razdelimo na dva dela. S prvim pokrijemo spodnji del pekača in ga prepikamo z vilicami. Nanj damo nadev in ga pokrijemo s preostankom testa. Pečemo 60 minut na 180 stopinj Celzija.

Dober tek!



Poletna jabolčna pita


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani