Interaktivni dodatki:






Datum: 11. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Da vam slučajno ne bi padlo na pamet to jesti za zajtrk!

Zajtrk je najbolj pomemben obrok dneva, vendar le, če jeste zdrav. Nikar ne delajte teh napak!

1. Ne pretiravajte z oranžnim sokom
Če za zajtrk pijete kupljene sokove, nemudoma nehajte s tem. Pripravljeni sokovi imajo veliko sladkorja in nizek odstotek sadnega deleža. Veliko bolje je pojesti svežo oranžo, ker ima veliko vitaminov, mineralov in predvsem vlaknin.

2. Stop palačinkam
Če v filmih za zajtrk jedo palačinke, še ne pomeni, da je to zdravo. Pravzaprav so palačinke za zajtrk med najbolj škodljivimi. Raje si zmešajte žitarice, jogurt sadje in zelenjavo. Od tega boste dobili veliko več energije in proteinov. S palačinkami si boste samo pokvarili prebavo in zamastili vitalne dele.

3. Izogibajte se sladkani kavi
Mnogi ne morejo začeti dneva brez kave, a pozor! Kava ni problematična, so pa zato dodatki. Med dodatke h kavi bi se morali izogibati sladkorju, dodatni smetani in podobnim rečem, ki kavo spreminjajo v energijsko bombo.

4. Energijske ploščice
Naj se vam zdi še tako dobra ideja, a kupljene energijske ploščice vsebujejo veliko sladkorja. Nekatere ploščice vsebujejo tudi koščke čokolade in drugih snovi, ki bi se jim morali izogibati. Raje si sami napravite energijsko ploščico (poglejte recept Energijske ploščice iz samo treh sestavin. Tako boste vsaj vedeli, kaj je v njej.

5. Alkohol
Alkohol nikakor ni stvar s katero bi začeli dan. Razen, da je zdravju škodljiv, telo ne bo dobilo nobene koristne snovi, pač pa se bo moralo ukvarjati z odpravo toksinov. Še več! Izogibajte se vsemu, kar vsebuje alkohol, ker je učinek podoben.

6. Mastna hrana
Maščobe so zdrave, vendar nikakor ne na prazen želodec. Mastna hrana je težka hrana in še izjemno energijska. Telo potrebuje enostavno razgradljivo hrano.

7. Sladkarije
Če boste jedli bombone, torte, sladice, pili sladke pijače, sladko kavo, boste čez pol ure spet lačni. In če še takrat ne boste zdravo jedli, se vam bo čez pol ure lakota vrnila.

8. Prigrizki
Prigrizki so običajno močno soljeni, sol pa zadržuje vodo in upočasnjuje prebavo. Raje kot slano pecivo pojejte jabolko, ali posušeno sadje.

9. Hitra hrana
Fast food je visoko na seznamu živil, ki redijo, zamaščujejo žile, škodijo srcu, dvigujejo sladkor. Ne pozabit, da v to kategorijo spada tudi pekovsko pecivo. Od slastnega rogljička telo ne bo sito.

10. Krofi
Čeprav sodijo v kategorijo sladic, lahko pa bi jih dali tudi v skupino mastnih jedi, si zaslužijo svojo omembo. Krofi so poleg sladkorja in maščob polni olja, kar še dodatno obteži in zavre prebavo. Krofi tudi čez dan niso priporočljiva hrana.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani