Še ena Facebook mega uspešnica: pica v kornetu
 | 
NASVET DNEVA: Nezrelo sadje vsebuje veliko pektina, zato je težko prebavljivo.



Interaktivni dodatki:






Datum: 27. JUL 15 - ZANIMIVOSTI

Še ena Facebook mega uspešnica: pica v kornetu

Presenetila vas bo oblika, okus in hitrost priprave. To je odlična ideja za opoldansko malico ...

Sladoledni korneti so iz vafljevega testa, med tem, ko za pico potrebujete običajno testo za pico, ki ga oblikujete v stožec. Najprej si naredite kartonast model, ki ga oblečete v alu-folijo. Razvaljajte testo in odrežite kos s katerim boste naredili kornetu podoben stožec. Pecite ga približno 6 do 8 minut pri temperaturi 220 stopinj Celzija.

Nato model oblečen s folijo odstranite, stožec postavite v keramičen lonček in kornet napolnite z zelenjavo, šunko, začimbami in sirom. Pomembno je, da nadev zlagate po plasteh, da se okusi lepše prepletejo. Pecite naslednjih 4 do 5 minut pri 220 stopinjah.

Taka pica v kornetu je lahko okusna malica, pa tudi sladica. Vanjo lahko nadevate sadje in boste dobili prav okusno sladko presenečenje.

Sicer pa si celoten postopek lahko ogledate v spodnjem videu:



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani