Interaktivni dodatki:






Datum: 9. JUL 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Temno-moder napitek z muškatnim oreščkom

Ima veliko antioksidantov, vitamina C, je odličen razstrupljevalec, vam vrača vitalnost ... Ta napitek vas bo presenetil z okusom in hranilnostjo.

Pred desetletji, ko je Ann Louise Gittleman v svoji knjigi prvič objavila ta recept, je veljal kot izreden shujševalni napitek, šele kasneje pa se je izkazalo, da izredno učinkovit pri čiščenju telesa, spodbuja delovanje ledvic, čisti črevesje, izboljšuje krvno sliko ... Tudi jetra, ki so naš največji čistilni organ, vam bodo hvaležne. S pomočjo tega napitka bo telo lažje uravnavalo krvni sladkor. Povsem na koncu pa moramo dodati, da se boste znebil maščobnih oblog.

Gittlemanova v svoji knjigi omenja 3-dnevno dieto pitja tega napitka, ki ni samo izredno učinkovita shujševalna kura, pač pa tudi izredno zdrav preskok od vsakdanje industrijske hrane, ki nam zamaščuje telo.

In kakšne so sestavine čudežnega napitka?

  • 200 gramov borovnic ali brusnic
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 1/2 žličke mletega ingverja
  • 1/4 žličke muškatnega oreščka
  • sok ene oranže
  • sok ene limone
  • sladilo (po okusu)
Sestavine:

Vse sestavine v mešalniku dobro premešajte (miksajte vsaj 3 minute, da vas koščice od borovnic ne bodo motile), na koncu pa dodajte sok oranže in limone. Če je le mogoče, uporabite nariban ingver, ker ima polnejši okus. Soku dodajte še enkrat toliko vode in vse skupaj postavite v hladilnik za vsaj za pol ure.

Pijte kozarec na tešče in pred vsakim obrokom. Poleg naštetega napitek zmanjšuje lakoto in je prava vitaminska in energijska bomba.

Še to ... Če želite, lahko napitku dodate sladilo. Uporabite stevio, med ali kak zdrav sirup. Žlička ali dve nista problematični.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
ledvice
 
razstrupljanje telesa
 
jetra
 
hujšanje
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani