Interaktivni dodatki:


(Chronicpainblog.com)



Datum: 7. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

6 manj znanih simptomov za sladkorno bolezen

Poleg lakote in močne žeje obstaja še nekaj simptomov, ki kažejo, da lahko imate sladkorno bolezen.

1. Spremembe na urinu
Eden od najbolj pomembnih simptomov diabetesa je sprememba barve urina. Če opazite, da ima vaš urin dlje časa neobičajno barvo, obiščite zdravnika, da naredi test za hiperglikemijo. Le on lahko potrdi ali ovrže diagnozo sladkorne bolezni.

2. Utrujenost
Če ste zadnje čase bolj utrujeni in žejni, kot običajno, lahko spremembo pripišete preveč dela ali pomanjkanju spanja. Če ni nič od tega, se lahko za tem skriva tudi sladkorna. Bodite pozorni še posebej, če se ta problem ponavlja več dni.

3. Krči v nogah
Če vas v noge pogosto grabijo krči, ali pa se krči pojavijo ob neobičajnih kretnjah, je tudi to lahko pomembne znak, ki kaže na sladkorno. Krči v nogah so pogosto prvi znak, da z vašim zdravjem ni vse v redu.

4. Povečan apetit
Pretirana lakota in neizmerno velik apetit spadata med znake sladkorne. Če poleg tega še hujšate, je alarm toliko večji. Pazite, kaj jeste.

5. Otekle oči
Otekle oči so viden znak povišanega krvnega sladkorja. Sicer vam lahko oči otečejo, če ste prejšnji dan popili veliko koktailov. Če pa vam oči pogosto zatekajo brez znanih vzrokov, morate pomisliti tudi na sladkorno.

6. Težave s kožo
Srbeča koža je znak bolezni kože ali sladkorne. Če vas srbi in boli koža okoli vratu ali pod pazduho, koža pa ne kaže znakov drugih obolenj, je to lahko zaradi težav s sladkorjem v krvi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
sladkorna
 
urin
 
apetit
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani