Interaktivni dodatki:






Datum: 6. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj je 42 stopinj Celzija pomembnih za vaše zdravje

Ste se kdaj vprašali, zakaj vsi toplomeri za merjenje vročine merijo samo do 42 stopinj Celzija? Razlog je šokanten!

42 stopinj Celzija je zelo pomembna temperatura. Pa ne samo zato, ker človek s temperaturo nad to mejo umre, pač pa, ker močno vpliva tudi na našo vsakodnevno prehrano.

Pri 43 stopinjah Celzija odmrejo vsi encimi, ki jih telo potrebuje za prebavo hrane. Prav tako se močno zmanjša tudi vpojnost vitaminov in mineralov. Če je hrana samo 3 minute izpostavljena temperaturi nad 43 stopinj Celzija, se za 50 do 80 % zmanjšajo njene hranljive lastnosti. upoštevajte to naslednjič, ko boste kuhali, ali puščali zelenjavo v avtu, ali na kakem drugem vročem, soncu izpostavljenem prostoru.

Vedeti moramo, da smo ljudje podobni semenom, ki oživijo, ko so na pravi temperaturi in imajo dovolj vode. Semena začnejo kaliti samo, ko se aktivirajo encimi, ki seme zbudijo iz spanja. Podobno je tudi z našo prebavo. Hrana, ki je od visoke temperature zaprta in zaspana, nam ne koristi veliko pa naj bo še tako zdrava, zelena in eko-bio pridelana.

Naslednja stvar, ki jo moramo upoštevati, je dejstvo, da vsa živa bitja, pa tudi človek, delujemo na pogon sončne energije. To, kar je kri pri nas, je klorofil pri rastlinah in evoluciji se lahko zahvalimo, da klorofil vzdrži temperature tudi do 70 stopinj Celzija. Rastline so vendarle bolj izpostavljene soncu in tudi višjim temperaturnim razlikam med dnevom in nočjo.

Če sami nismo dovolj aktivni na soncu, si lahko pomagamo s hrano, ki je bogata s klorofilom. Zato so zeleni smoothiji in zelena zelenjava tako pomembni, hkrati pa meja 70 stopinj Celzija pomeni, da je vso zeleno zelenjavo bolj zdravo jesti surovo.

Ob tem moramo dodati, da pri prebavi kuhane hrane sodelujejo bele krvne celice, ker telo misli, da gre za napad tujka.



Zakaj je 42 stopinj Celzija pomembnih za vaše zdravje
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani