Interaktivni dodatki:






Datum: 28. JUN 21 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi, če pred spanjem pojeste žličko soli in sladkorja?

Na prvi pogled gre za nenavadno kombinacijo snovi, ki sta v elementarni obliki komaj užitni, skupaj pa celo zelo zdravilni.

Naj takoj na začetku povemo, da lahko to nenavadno kombinacijo uporabite le dva do trikrat na mesec. Uživanje soli in sladkorja v velikih količinah namreč ni v redu. Če ste pa zmerni, pa vam lahko ta nasvet močno pomaga.

Pred spanjem namreč zmešajte pol žličke soli in pol sladkorja. Vse dobro premešajte in pojejte na mah. Poplaknete lahko z mlačno vodo.

Zakaj bi jedli sol in sladkor?

Da je kombinacija sladkorja in soli lahko telesu koristna, je prvi odkril priznan ameriški prehranski raziskovalec in nutricist Matt Stone, ki je tudi avtor vrste knjig o nutricizmu in metabolizmu.

Pri ljudeh, ki trpijo za glavoboli in nespečnostjo, lahko ta kombinacija povrne spanec.

Poleg tega daje sladkor telesu energijo, visoke koncentracije natrija pa zagotavlja pravilno "dihanje" celic. Sladkor in sol izboljšujeta prekrvavljenost.

Sol in sladkor nas varujeta pred stresom. Sladkor je tisti, ki sporoči telesu, da ne potrebuje več hormone stresa, sol pa zavira nivo adrenalina v krvi. Končni rezultat je, da se boste po slano-sladki žlički počutili veliko bolje.

Za konec pa še nasvet: sol in sladkor lahko mešate tudi v razmerju 1 : 5 za sladkor. Če je le mogoče uporabite nerafiniran sladkor in nerafinirano morsko (ali himalajsko) sol.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani