Češnje v testu
 | 
NASVET DNEVA: Zeleni in brokoliju lahko močno podaljšate rok uporabnosti, če jo zavijete v alu-folijo.



Interaktivni dodatki:






Datum: 13. JUN 15 - RECEPTI

Češnje v testu

Preprosta, lepa in okusna sladica. Potrebujete le češnje s peclji ...

Sestavine:

  • 1 jajce
  • 100 g moke
  • 1 dcl mleka
  • ščepec pecilnega praška
  • 1 žlička sladkorja
  • olje za cvrtje (priporočamo arašidovo ali kokosovo)
  • sladkor v prahu za potresanje
Priprava:

Ločite rumenjak od beljaka. Beljak postavite za nekaj časa v hladilnik. Iz preostalih sestavin pripravite testo podobno tistemu za palačinke. Če je preredko, dodajte moko, lahko pa tudi mleko. Testo postavite za pol ure v hladilnik.

Med tem češnje dobro operite in jih poskusite razkoščičiti tako, da češnje obdržijo peclje in ohranijo obliko.

Iz beljaka naredite sneg in ga počasi vmešajte v testo. Dobili boste rahlo, penasto zmes v katero namočite češnje in jih potem počasi cvrite približno 2 do 3 minute oziroma, dokler češnje ne postanejo zlato-rumene barve.

Preden jih postrežete, jih posipajte s sladkorjem.

Pa dober tek.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
češnje
 



Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani