Interaktivni dodatki:






Datum: 18. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

6 živil za čiščenje organizma

Vsake toliko moramo telo očistiti tudi znotraj. To lahko na razmeroma preprost način naredimo z izbrano ekološko pridelano hrano.

1. Zelje


Zelje je odlično pri čiščenju jeter in črevesja, poleg tega očisti tudi vojsko črevesnih encimov. Zelje, ohrovt, cvetačo in brokoli vključite v vsakodnevno prehrano, vsaj en dan na teden pa poskusite preživeti samo z zeljem. To vam bo močno popravilo prebavo. In ne pozabite: surovo zelje je bolj zdravo od kuhanega.

2. Jabolka


Jabolka so odličen vir pektina in vlaknin, kar prav tako ugodno vpliva na delovanje črevesja. Pri jabolkih morate paziti le, če niste prepričani, da so ekološko pridelana, jih raje olupite. Že res, da je v in pod lupino največ vitaminov, a je lahko vosek, s katerim v trgovinah podaljšujejo obstojnost, zelo škodljiv.

3. Zelena solata


Solata ima sicer veliko vode, a tudi veliko mineralov, vitaminov in organskih kislin, ki prispevajo k izboljšanju prebave. Poleg tega solata pospešuje metabolizem in preprečuje odlaganje soli. Če je le mogoče, si čim večkrat na teden omislite obrok samo iz solate (zlasti koristne so solatne večerje).

4. Rdeča pesa


Pesa obnavlja jetra, ledvice, pomirja mehur. Je bogata s pektinom, vitamini in minerali. Pomaga telesu pri presnovi vitamina B. Če ste zaprti, ali pa čutite, da se vam v telesu zadržuje tekočina, jejte čim več pese. Dobra je tudi juha in pese, smoothiji ... Rdečo peso lahko uživate kuhano in tudi surovo, ki jo naribate skupaj s korenčkom in jabolkom.

5. Korenček


Korenje je odličen vir vitamina A in pektina, ki zmanjšuje presnovo ogljikovih hidratov. Z rednim pitjem korenčkovega soka (lahko je v kombinaciji z ostalo zelenjavo oziroma sadjem) boste izboljšali delovanje ledvic in jeter.

6. Suhe slive


Suhe slive so med suhim sadjem najbolj koristne. Vsebujejo namreč veliko balastnih snovi, ki čistijo telo kot celoto, uravnavajo prebavo in tudi varujejo pred vnetji, napihnjenostjo, zgago. Suhe slive je priporočljivo jesti tudi poleti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani