Interaktivni dodatki:






Datum: 7. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

Še ena moč lubeničinih koščic

Pred časom smo pisali o hranljivih in zdravilnih elementih v koščicah lubenic, tokrat pa vam ponujamo še eno metodo s katero koščicam 3-krat povečate učinek

Mnogi starši svoje otroke strašijo z nevarnostmi lubeničinih koščic. Kroži zgodba, da lahko preveč zaužitih koščic vzklije v trebuhu, kjer vam bo zrasel nasad lubenic. Prav tako pogosta je tudi zgodba, da se lahko črevesje zaradi koščic, ki jih ni mogoče prebaviti, dobesedno zavozla.

Nič od tega ni res, koščicam pa se tudi ni treba izogibati. O hranljivih vrednostih koščic si lahko več preberete v prispevku Lubenica in zdravilna moč njenih pečk.

Če pa vas lubeničine pečke vendarle motijo, vam predlagamo še en način, kako izkoristiti njihov potencial.

Znanstveniki pravijo, da vsebujejo vse koščice obrambne snovi, da jih živali (in človek) ne bi prehitro pojedli. Običajno so to tako nevarne snovi, da lahko v večjih količinah škodijo zdravju človeka (med najmočnejšimi varovali so drevesa marelic in breskev). Koščica, ki začne kaliti, teh varoval več nima, zato bi bilo dobro koščice lubenice pustiti kaliti.

To naredite tako, da v veliko posodo natočite toliko vode, da z njo pokrijete koščice. Vse skupaj pustite stati 2 do 3 dni, potem pa požanjite kalčke, ki jih lahko dodajate solatam, pa tudi glavnim jedem.

Nutricistični podatki lubeničinih kalčkov so 3-krat močnejši od koščic. Primer: v 30 gramih koščic je 10 gramov proteinov.

Pa še okusni so.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani