Interaktivni dodatki:






Datum: 12. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

6 stvari, ki vas varujejo pred rakom na dojkah

Takoj za kožnim rakom je rak na dojkah druga najpogostejša oblika te bolezni pri ženskah

Tako kot pri vseh rakih, je zelo pomembno zgodnje odkritje, poleg tega pa pomaga tudi hrana. S pravilno hrano lahko razvoj bolezni močno zavrete, ali pa se celo povsem pozdravite. Nekatere vrste sadja in zelenjave imajo velik vpliv na rast tumorjev in močno vplivajo na njihovo širjenje. Predstavljamo vam 6 najmočnejših, ki jih tudi iz preventivnih razlogov velja jesti vsak dan najmanj 200 gramov.

1. Granatno jabolko
Granatno jabolko vsebuje snovi, ki imajo močan zaviralni učinek proti raku. Granatno jabolko vsebuje snovi, ki aktivira encime in estrogene za boljše delovanje vseh vitalnih funkcij. Med povzročitelji raka je namreč pogosto tudi pomanjkanje estrogena, ženskega hormona, ki skrbi za hormonsko ravnotežje v telesu.

2. Korenje
Korenček ima visoko vsebnost beta karotena in drugih snovi, ki so koristne pri preprečevanju raka na dojkah. Jejte ga surovega v solatah, napitkih ali kar tako. Grizljanje korenčka vam bo zmanjšalo potrebo po prigrizkih (ki običajno redijo) in še hkrati okrepilo dlesni in zobno sklenino.

3. Rdeče zelje
Rdeče, pa tudi belo zelje, brokoli, ohrovt in cvetača so vsi iz iste družine, ki vsebuje snovi za preprečevanje raka in širjenje rakastih celic. Zlasti rdeče zelje je izredno učinkovito pri zmanjševanju tveganja za raka na dojkah.

4. Rdeča pesa
Rdeča pesa izredno učinkovito preprečuje širjenje rakastih celic. Prav tako je pesa priporočljiva tudi za vse, ki se že zdravijo za rakom, ker zmanjšuje neželene učinke intenzivnega zdravljenja.

5. Jabolka
Jabolka med drugim vsebujejo antociane, ki pripadajo razredu molekul flavanoidov. Antociani še niso povsem raziskani, jih pa že sedaj uporabljajo v medicini pri zdravljenju vseh vrst rakastih obolenj. Prednost jabolk je, da jih lahko nosite v torbici in imate ves čas s sabo.

6. Črno grozdje
Črno grozdje ima med vsemi sortami grozdja najmočnejše učinke v boju proti raku. Vsebuje snov resveratrol, ki je močan antioksidant, uničuje proste radikale, znižuje holesterol, zmanjšuje možnost razvoja sladkorne bolezni, zavira staranje celic ... Resveratrol je ključna sestavina pri zaviranju raka na dojki.

Za konec pa še nasvet ... Verjetno ni težko uganiti, kakšno bi bilo idealno zdravilo. Če gornje sestavine zmešate v enakih razmerjih v jutranji smoothie, boste največ naredili za svoje zdravje.



6 stvari, ki vas varujejo pred rakom na dojkah
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
granatno jabolko
 
korenček
 
zelje
 
rdeča pesa
 
jabolko
 
grozdje
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani