Sladoled in soda sta kot eksplozija v kemični tovarni

Interaktivni dodatki:






Datum: 3. JUN 18 - DOBRO JE VEDETI

Sladoled in soda sta kot eksplozija v kemični tovarni

Kombinacija sladoleda in sode je zelo obremenjujoča in škodljiva. Pazite predvsem pri mladih

Kadar kombinirate sladoled in sodo bo v vašem trebuhu dobesedno nastala eksplozija v kemični tovarni. Ta kombinacija namreč povzroča spahovanje (to je večinoma znak slabo delujočih jeter), napenjanje in bolečine v želodcu, kar lahko traja tudi nekaj ur. Kombinacija je še posebej škodljiva pri otrocih in mladih, ki imajo še občutljivo sluznico.

Po sladoledu pitje vsaj 20 minut ni priporočljivo, če pa vas žeja kljub vsemu premaga, pijte navadno vodo. Sladoled jejte počasi, saj je pomembno, da prispe v želodec ustrezno segret. Prebavni trakt zmore premagati toplotno razliko do največ 8 stopinj Celzija. Vse, kar je več, lahko povzroči krče. Zato jejte počasi in z majhnimi žličkami.

Če je le mogoče, po porciji sladoleda ne pijte gaziranih pijač, mineralnih vod, pa tudi s kefirjem ni priporočljivo kombinirati.

Zanimiva je tudi kombinacija piva in sladoleda, ki pa nima tako močnih stranskih učinkov.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani