Interaktivni dodatki:


(Mplsdental.com)



Datum: 18. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Zadah, ki vam lahko reši življenje

Slab zadah ni samo rezultat slabe ustne higiene, pač pa nam med drugim pove, kakšno je stanje organizma

Kaj se lahko naučimo iz zadaha? Veliko bolezni za katere morda niti ne vemo, da jih imamo, se najprej pokažejo na zadahu. Preberite spodnjih 5 primerov in v bodoče bodite pozorni na vonj in okus v ustih. Ni treba, da vam drugi povedo, kakšen zadah imate, lahko ga prepoznate tudi sami.

1. Suha usta

Zjutraj so suha usta običajna stvar. Prav tako se to pojavi, ko veliko govorite. problem suhih ust je v tem, da se v ustih v tem času ustvarjajo in množijo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. Tega problema se enostavno rešite tako, da usta splaknete z vodo.

Če pa se vam suha usta pojavljajo čez dan in v času, ko ne govorite veliko, je lahko to znak, da nekaj moti vaš spanec. Lahko je to težka hrana dan prej. Lahko je pomanjkanje spanca. Lahko pa imate kakšno težavo z notranjimi organi, pa tega še ne čutite. Zato bodite pri suhih ustih zelo previdni predvsem s hrano, izogibajte pa se tudi alkoholu.

2. Kiselkast zadah

Kiselkast zadah kaže na zakisanost telesa, na težave z želodcem, prebavo in debelim črevesjem. Za tem se lahko skrivajo rane na želodcu ali črevesju (če tak okus zaznate več dni zapored, bodite zelo previdni, da se za tem ne skriva kakšna hujša bolezen), zelo pogosto pa je kiselkast zadah začetek putike. Če je vaše telo več dni zapored zakisano, potem se napadu uričnega artritisa skorajda ne morete ogniti.

V najboljšem primeru je kiselkast zadah lahko tudi znak zgage, kar pa spet ni dobro, ker škoduje zobni sklenini in povzroča vnetje grla.

3. Zadah po gnilem

Ko so zobje poškodovani, nastanejo razpoke v katerih se zadržuje hrana, ta pa povzroča neprijetno zobno gnilobo, kar še dodatno veže nase bakterije in neprijetnemu vonju se ni mogoče ogniti. A vonj po gnilem lahko pomeni tudi vnetja, ne samo vnetja dlesni, pač pa tudi grla, želodca in drugih organov.

4. Vonj po ribah

Zadah z vonjem po ribah, ki spominja na vonj amoniaka, ali urina, kaže na težave z ledvicami. Ledvice čistijo kri in, če ne delajo pravilno, se slab zadah širi po celem telesu.

5. Sladek vonj

Sladek zadah spominja na vonj laka za nohte in napoveduje keteoacidozo, ki je značilna za sladkorno bolezen. Tak zadah se pojavi, ko v telesu primanjkuje inzulina, sladkor pa se ne more prebaviti in uporabiti kot gorivo. Če imate sladek zadah več dni, se posvetujte z zdravnikom in seveda preverite svojo prehrano.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani