Interaktivni dodatki:






Datum: 13. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako v 5 minutah znižati pritisk

Povišan krvni pritisk je najpogostejša nadloga moderne dobe, ki je povezana s stresom, pomanjkanjem spanca, debelostjo, slano hrano, kajenjem, pitjem alkohola ...

Vsakdo je že kdaj imel povišan krvni pritisk, po približnih ocenah pa se število ljudi, ki imajo povišan pritisk, bliža 100 milijonom, še vsaj tretjina pa niti ne ve, da ima trajno povišan pritisk. In prav pri teh je nevarnost za srčno-žilne bolezni največja.

Prav zato vam predstavljamo metodo Lua Hunsena, zdravnika pri moskovskem nogometnem klubu Spartak. Hunsenova metoda je preprosta in temelji na tradicionalni kitajski medicini. Potrebujete samo 5 minut, da se vaš pritisk ponovno normalizira.

Točki 1 in 2
To v resnici ni točka, ampak črta, ki se razteza od spodnjega dela ušesa, pa do sredine ključnice (poglejte sliko). Na tem področju ni treba pritiskati, ali masirati. Dovolj je, če povsem nežno drsate s prsti po tem področju, vajo pa ponovite vsaj 10-krat.

Točka 3
Ta točka se nahaja v ravnini z ušesno mečico približno pol centimetra proti nosu. To točko masirajte s konicami prstov vsaj 1 minuto in to na obeh straneh lica. Pritiskajte razmeroma močno, vendar nikdar do bolečine. Najbolje je, če s prsti krožite, pri tem pa smer vrtenja ni pomembna.

Po mnenju Lua Hunsena je pravilen krvni obtok ključna stvar za vsesplošno počutje. Do nepravilne prekrvavljenosti in visokega (ali nizkega) pritiska prihaja zato, ker kri ne pride do vseh mišic in tkiva, zato na teh mestih nastajajo bolezni. Seveda velja tudi obratno, da so bolje prekrvavljeni deli bolj zdravi in vitalni.

Visok pritisk je samo pokazatelj, da nekaj v telesu ni v redu.

Učinke tega masiranja boste zaznali že po nekaj minutah.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani