Interaktivni dodatki:


(Pj-Recipes)



Datum: 10. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Skupaj sta močnejša: kuhana jajca in surova zelenjava

Preberite, zakaj bi bilo dobro, da solato vedno jeste v kombinaciji s trdo kuhanim jajcem. Prehranski izkoristek je občutno boljši!

Študija, ki so jo naredili na Univerzi Purdue v Indiani v ZDA je prišla do neverjetnega zaključka. Neverjetnega zato, ker solato z jajci jemo že ves čas, nihče pa ni še nikdar analiziral učinka te kombinacije. Raziskovalci so namreč ugotovili, da je absorpcija karotenoidov in likopena v solatah tudi do 9-krat večja, če jeste zraven jajce, karotenoidi pa preprečujejo kronične bolezni, pospešujejo regeneracijo celic in močno zmanjšujejo tveganje za nastanek raka.

Sveža surova zelenjava vsebuje veliko oksidantov, a nam to nič ne pomaga, če ne pridejo v naše telo. Mnogi antioksidanti so topni le v maščobah, zato je pomembno, da solato prelijete s kvalitetnim oljem, na učinek jajc pa ni nihče pomislil.

Drug pozitiven učinek kombinacije surove zelenjave in jajc je občutek sitosti, ki traja tudi več kot 4 ure. Če jeste samo solato, boste siti največ dve uri, kolikor potrebuje želodec, da prebavi zelenjavo.

Bi vas pa ob tem radi spomnili, da ima pretiravanje z jajci tudi svoje negativne učinke. Za ljudi, ki imajo težave s holesterolom, velja, da lahko pojedo največ 3 rumenjake na teden, več kot 4 na dan pa tudi za zdrave ljudi ni priporočljivo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani