Dobre plati bučnega olja

Interaktivni dodatki:






Datum: 26. MAR 17 - ZDRAVJE, LEPOTA

Dobre plati bučnega olja

Bučno olje ni samo okusen dodatek k solatam, pač pa lahko zelo pomaga pri mnogih boleznih.

Bučno olje je kulinarična posebnost Slovenije, še posebej Štajerske, Prekmurja in dela Avstrije. Vsebuje veliko trigliceridov in fitosterolov, pa tudi beljakovin, mineralov, nenasičenih maščobnih kislin ter vitamine A, E, C in K. Najboljše je sveže olje, ki vsebuje kar 60 odstotkov nenasičenih maščobnih kislin.

Seznam zdravstvenih koristi bučnega olja je obsežen. Uravnava probleme s povečano prostato. Regulira holesterol. Pomaga pri kardiovaskularnih obolenj. Regulira prebavo. Pospešuje delovanje želodca. Izboljšuje imunski sistem. Izboljšuje vid. Pozitivno vpliva na razpoloženje. Pospešuje regeneracijo kože. Preprečuje odpadanje las ...

Kako jesti bučno olje kot zdravilo

Bučno olje v solati, ali juhi je sicer okusno, zdravilnih učinkov pa nima. Namesto tega zjutraj in zvečer pojejte 2 žlici bučnega olja.

Za konec pa še nasvet: z bučnim oljem lahko prelijete sladoled ali sadno kupo. Najboljše pa je, ko kruh namakate v bučno olje ...



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.






Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani