Interaktivni dodatki:






Datum: 12. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

5 trikov, kako zmanjšati apetit

Glava hoče hujšati, želodec pa protestira. Ko smo na dieti, običajno dobimo tak apetit, kot še nikoli. In težko ga je obvladovati.

Predstavljamo vam 5 preprostih trikov, kako obvladovati pretirano velik apetit. Če se boste držali teh nasvetov, bo hujšanje enostavnejše in učinkovitejše.

1. Pogosteje jejte kuhan krompir
Krompir je bogat z nutricističnimi elementi, pa tudi kalorij nima veliko, če ga jeste kuhanega, brez soli in drugih dodatkov. Jejte ohlajen krompir, ker bo zapolnil želodec, pa tu več odpornega škroba je v njem (podobno, kot pri testeninah - več o tem preberite na Zakaj so ohlajene testenine bolj zdrave od vročih).

2. Ne izmikajte se maščobam
Če se vam zdi, da se vam lušta sladko, je to zato, ker ima telo premalo energije. Če se temu upirate, si delate medvedjo uslugo. Telo lahko dobi energijo na dva načina: s sladkorjem (to je hitra energija, ki ima kratkotrajen učinek) in z maščobami. Jejte zdrave maščobe. Tem se ni treba izmikati, prenajedanje pa tudi ni priporočljivo.

3. Znojenje je zdravo
Po napornem treningu, ali telovadbi pride tudi lakota. Če se po vadbi najeste, zase niste naredili veliko koristi. Telovadbo prilagodite tako, da se boste izdatno potili in, da boste pospešili metabolizem. Samo v takem primeru boste tudi hujšali in ne boste neprestano lačni.

4. Grenivke
Grenivke so idealen pripomoček za hujšanje, ker regulirajo maščobe v krvi, uravnavajo sladkor, holesterol in močno topijo maščobe. Z rednim uživanjem grenivk lahko na preprost in učinkovit način hujšate. Jejte jih predvsem zvečer, ker potem ponoči ne boste čutili nobene potrebe po nočnih obiskih hladilnika.

5. Žvečenje zmanjšuje apetit
Če ves čas nekaj žvečite, trošite 46 J (11 kalorij) na uro. Žvečenje je lahko koristno le, če ne žvečite sladkih in nevarnih žvečilk (So žvečilni res najbolj strupene stvari v trgovinah).

Vabimo vas, da si preverete tudi prispevek Hrana, ki ubija lakoto.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani