Vem kaj jem: Recept za hujšanje in proti celulitu

Interaktivni dodatki:


Datum: 19. MAR 17 - RECEPTI
Recept za hujšanje in proti celulitu
Mnogi se med dietami izogibajo bananam, a ne vedo, da s tem delajo veliko napako. Banane namreč topijo maščobe v krvi.

Banane imajo veliko kalija, odstranjujejo vodo iz telesa, imajo pa veliko fruktoze, glukoze in saharoze. Veliko sladkorja da telesu veliko energije, zato je pomembno, da banane jeste čim bolj počasi. Banane so koristne tudi zato, ker zmanjšujejo apetit.

Bananam pa lahko še bolj poudarite hranljive lastnosti, če jih kombinirate s špinačo in jagodičevjem.

Z eno banano kombinirajte žlico jagod, žlico medu, žlico ingverja in pol skodelice mlačne vode. S to kombinacijo boste dobili večino mineralov in vitaminov, ki jih telo potrebuje za cel dan.

Druga kombinacija je ena banana, 20 gramov sveže špinače, 1 dcl jogurta, 50 gramov ovsenih kosmičev in žlička medu. Vse skupaj dobro premešajte v mešalniku, tak napitek pa bo potešil še tako močno lakoto. Napitek je okusen in hranljiv nadomestek za večerjo.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.

Komentarji:


Margity Tedea (20.3.2017 14:08)
Manj ko se ljudje spoznajo, raje solijo pamet drugim in jim govorijo, kaj naj delajo.

Banana je en sam cuker. Kot ste navedli sami, je teh vrst cukrov v banani celo več. Sladkor se pa v telesu zelo hitro spremeni v maščobne obloge. Banane torej redijo, še najbolj smrtonosna je pa v njih fruktoza - te je toliko več, kolikor bolj zrela je banana - ki gre direktno v jetr in povzroča zamaščenost in insulinsko rezistenco.

če hočeš kuriti telesne maščobe, je najboljši način ta, da v prehrani ukineš ves cuker, še najbolj pa fruktozo. In pa da ne bereš nestrokovnih nasvetov, kot je gornji. Avtor/ica vkj namreč očitno ne razume, da je vsa ta energija, o kateri govori, prav ta telesna maščoba, katere se želimo znebiti. Maščob pa ne boš niti začel kuriti, dokler se nalivaš s cukrom.Pripišite komentar ...
Vaše ime:
E-mail:
Komentar: 
* Komentarji s kodami HTML ne bodo objavljeni.
Seštejte    1 + 4 =   


Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani