Interaktivni dodatki:


(Ask.com)



Datum: 26. MAR 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako premagati prebavne težave

4 živila, ki vam bodo pomagala premagati napihnjenost, trebušne krče, težave s preveč kisline, najrazličnejša vnetja ...

1. Aloe vera
Aloe vera je velika rastlina, ki ji mnogi pravijo tudi puščavska lilija. V ljudski medicini so jo pogosto uporabljali za zdravljenje odprtih ran, razjed, opeklin in okužb, danes pa sodobna medicina vse bolj odkriva njene pozitivne učinke na zdravljenje notranjih bolezni. Vsebuje namreč antibakterijske, protiglivične in protivirusne encime, deluje protivnetno in uravnava prebavo. Raziskave kažejo velike uspehe pri zdravljenju razjed in vnetij na črevesju, ranah na želodcu, pomaga pri zaprtju in pri boju proti Candidi in drugih parazitih.

Pri uživanju aloe vere bodite previdni, da ne vsebuje konzervansov, kot je denimo natrijev benzonat, ki izniči vse pozitivne učinke. Aloe vera je najboljša surova.

2. Kefir in kokosova voda
Zmešajte kefir in kokosovo vodo, pa boste dobili izredno učinkovit probiotični napitek poln encimov, ki ohranjajo ravnovesje koristnih bakterij v črevesju in čistijo jetra. Napitek vsebuje veliko kvasovk, ki uničujejo patogene glivice, kot je denimo Candida, hkrati pa prispevajo k čiščenju črevesnih sten, zato je napitek zdrav tudi pri premagovanju nevarnih patogenov, kot so e.coli, salmonela in drugi.

Učinek kefirja s kokosom boste povečali, če boste imeli dovolj vitaminov skupine B.

3. Čaj iz lanenih semen
Čaj iz lanenih semen je odličen za zdravljenje raka, še posebej, če imate sindrom razdražljivega črevesja. Je odličen vir omega-3 maščobnih kislin, topi vlaknine in ustvarja protivnetni učinek. Čaj iz lanenih semen je izredno učinkovit pri vzpostavitvi pravilne prebave.

Kako pripraviti čaj iz lanenih semen? V skodelico dajte žličko lanenih semen in jih prelijte z vročo vodo. Čaj pustite stati čez noč, naslednje jutro pa ga precedite in popijte.

4. Rdeče zelje
Glutamin je pomemben del prebavnega sistema in pomaga pri obnovi črevesja. Izkazal se je za izredno učinkovitega pri ljudeh s celiakijo, Chronovi bolezni in pri vseh s sindromom razdražljivega črevesja. Največ glutamina je v rdečem zelju (priporočamo pitje naravnega soka), še boljše učinke pa dosežete s fermentacijo zelja v jabolčnem kisu. V tem primeru se tvorijo koristne bakterije, ki povečujejo absorpcijo aminokislin in drugih hranljivih snovi v telesu.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani