Zakaj je dobro jesti špinačo?
 | 
NASVET DNEVA: Mastna hrana in ocvrta živila spodbujajo izločanje kisline v črevesju.

Interaktivni dodatki:






Datum: 25. APR 17 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj je dobro jesti špinačo?

Špinača že od nekdaj slovi, kot zdrava hrana, le malokdo pa ve, kaj tako dobrega se skriva v njej.

Špinača ima malo kalorij, veliko vlaknin, veliko vitaminov A, K, D in E ter veliko mineralov (zlasti kalija, železa in magnezija). Lahko jo dodamo k solatam, omakam, napitkom. Špinača je superživilo med zelenjavo.

1. Antikancerogen učinek
Špinača vsebuje velike količine flavonoidov, zato je zelo koristna pri premagovanju rakastih obolenj. Upočasni njihov razvoj, učinkovita pa je predvsem pri raku na prostati in kožnem raku.

2. Izboljšuje vid
Karotenoidi v špinači preprečujejo sivo mreno in druge degeneracije oči. Pomaga tudi pri utrujenosti in po več urah gledanja televizije, ali računalnika.

3. Krepi kosti
Špinača je dober vir vitamina K, kalcija in magnezija, kar ugodno vpliva na trdnost kosti.

4. Regenerira kožo
Špinača pomaga zadrževati vlago v povrhnici, kar pomaga pri odpravljanju aken, gubic, luskavice ...

5. Energija
Že iz risank vemo, da špinača daje moč in energijo. Špinača ima v telesu podoben učinek, kot kofein. Premaguje utrujenost, zaradi železa pa povečuje količino kisika v krvi.

6. Znižuje sladkor
Špinača uravnava tudi nivo sladkorja v krvi. Ni dobra samo pri zniževanju, pač pa je dobra tudi, ko nivo sladkorja preveč pade.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani